覺唔覺Facebook熱潮已退

284 回覆
493 Like 30 Dislike
fb用黎睇片 新聞資訊個啲
其實已經融入左日常生活,熱唔熱潮都唔重要了

重點係唔想share野出fb囉

我都少share野,但keep住日日上fb,點睇
本身毒撚無野好放 耐唔耐生日/特別日子/活動同屋企人或者朋友合照先放一放咁
以前facebook係睇朋友既status同相
依家九成post都係share d content farm既野
仲有咩好睇

亂鳩咁like content farm或者share濕鳩影片既人直接unfollow
fd用黎睇下like左gp既資訊

基本上轉哂ig
Facebook = News channel

當雜誌咁睇!

睇文同睇新聞多

FB 睇新聞好危險
因為佢有ALGORITHM 知你鍾意啲乜, 之後佢就猛出啲同你政治理念相近嘅新聞
個人會容易變得偏激
http://www.cnn.com/2017/01/22/health/facebook-study-narrow-minded-trnd/index.html

咁你上少啲lin登啦
得閒要去babycondom中和下

我上連登就係想中和下

我唔打算生... 所以唔會上BABYKINGDOM
雖然我知我身邊好多朋友上
人越大越唔會係上面講野
以前中學會成日9up 依家十年先講一句
無用fb4年 空ac 係有啲fd tag我個啲
轉用ig好耐
轉咗ig 同Snapchat
而家全部都唔多想用
以前會好熱衷於Share 自己啲嘢,而家想自閉多啲

一樣 中學隔日up
呢家好少up相 最多放ig story
想知一樣野熱潮退未睇下有冇廢中用緊就知
Facebook = News channel

當雜誌咁睇!

睇文同睇新聞多

FB 睇新聞好危險
因為佢有ALGORITHM 知你鍾意啲乜, 之後佢就猛出啲同你政治理念相近嘅新聞
個人會容易變得偏激
http://www.cnn.com/2017/01/22/health/facebook-study-narrow-minded-trnd/index.html

上連登既人都驚呢d野

應該係嫌自己唔夠偏激先要上連登
以前用fb,後用ig
依家ig都好少用,多數用snapchat

咁樣其實你只係轉左個型式,用第個平台,無改變到
除了ig和facebook....有乜新地方好介紹?
玩緊twitter
.依家成個禮拜先碌一次Facebook
.有咩開心野,唔會第一時間Share上Facebook
.加上仆街同事上司add左做friend,又費撚時攪privacy分開哂佢地
.依家只用二人group做生活紀錄

其實熱潮已過十世,我依家先發現?

第三點真係重點
我而家用fb都係用黎睇新聞同一啲體育資訊。

+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞