覺唔覺Facebook熱潮已退

284 回覆
493 Like 30 Dislike
你自己仲用緊都叫熱潮已退 ?

都費事派
當你讚好既page夠多時fb就唔會睇得完,太大把野睇
晨早已轉用twitter~
起碼唔會比fb嗰排序激死先

Twitter news feed 有 show interested/relevant tweet option

係~但我就係唔鐘意fb嗰種more relevant排序,都係鐘意most recent咁睇,至少唔會miss咗啲fb以為我無興趣嘅野

Instagram 睇賽果即時 update、因為條 feed, 簡直想掟爛部機

用twitter啦~turn on notification,有update就即時收到通知

如果係睇足球的話,其實有D apps都幾好用
e.g. WhoScored
fb用黎睇新聞同朋友status
ig用黎睇女
Twitter 有咩 feed 係可以知歐聯、英西法意德聯賽盃賽即時賽果?之前有個 Live score and Highlights 摺咗之後就遇唔啱個啱心水嘅 feed
fb用黎睇新聞同朋友status
ig用黎睇女

你又啱
Twitter 有咩 feed 係可以知歐聯、英西法意德聯賽盃賽即時賽果?之前有個 Live score and Highlights 摺咗之後就遇唔啱個啱心水嘅 feed

BBC sports, sky sports呢啲已經好update
Fb同ig我日日都會上。fb主要睇台灣畫家畫既野,拍既片。其實主要係接收資訊,有d page好有用,而ig係提供唔到既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞