覺唔覺Facebook熱潮已退

284 回覆
493 Like 30 Dislike
得返d中坑中女先成日碌fb

唔上連登d中坑咪就係靠fb知天下事
中女唔識用ig就成日fb貼相
facebook用黎睇鋪頭返貨未
有好多網站利用FACEBOOK去宣傳
一堆垃圾係度阻撚住晒

同埋好撚唔安全
無啦啦FD LIST多撚左百鳩幾個蝻
嚇撚到DEL埋AC

ig 都算舊啦,新既都snapchat
不過整體都係少人
連登少眾精神,不如用下twitter ( 好多年前已經諗緊點解香港無人用,唔好同我講乜野微博,我屌你老母)
都無咩social media 出到頭lu
之後相繼走下玻 (ig story 抄人然後用userbase 搶snapchat 生意而家睇落幾成功
不過整體都係少人
連登少眾精神,不如用下twitter ( 好多年前已經諗緊點解香港無人用,唔好同我講乜野微博,我屌你老母)
之後相繼走下玻 (ig story 抄人然後用userbase 搶snapchat 生意而家睇落幾成功

因為fb 想買snapchat,個𡃁仔唔肯,所以fb 追住snapchat黎打,鬼佬做生意咪又係咁抄黎抄去

Wtsapp加個乜鬼story都係fb 既order,總知就係唔想人用snapchat
.依家成個禮拜先碌一次Facebook
.有咩開心野,唔會第一時間Share上Facebook
.加上仆街同事上司add左做friend,又費撚時攪privacy分開哂佢地
.依家只用二人group做生活紀錄

其實熱潮已過十世,我依家先發現?

最尾個句係!
而家係嗰班showoff狗用黎post自己去邊度打卡旅行食野等等
我相反
唔鍾意睇人地生活相片
人地生活關我7事咩 睇完咩教育意義

我鍾意睇資訊/片 居多
日日上facebook
甚至呻/訴苦
ig太多中學同學好無私癮 唔想理
我鍾意fb 陌生人都可以互相關心果種最正
fb有加大學同學
覺得用fb舒服好多
五年前已經無用
IG太多曬命野
睇得多個人會成日好唔開心
FB就會正常d

gimme5 ching
我fb ig都係當資訊網站
樓主幾多數?20歲以下先唔用fb~

唔好傻啦
好多廢中廢老用黎share旅行相
反而我同啲朋友就戒咗用Facebook
fb=content farm+廣告+新聞
而家係嗰班showoff狗用黎post自己去邊度打卡旅行食野等等

本身社交網站係分享㗎啦(啫係晒命)
所以其實我地係唔適合玩依啲網
我相反
唔鍾意睇人地生活相片
人地生活關我7事咩 睇完咩教育意義

我鍾意睇資訊/片 居多
日日上facebook
甚至呻/訴苦
ig太多中學同學好無私癮 唔想理
我鍾意fb 陌生人都可以互相關心果種最正
fb有加大學同學
覺得用fb舒服好多

諗法一樣
間唔中睇下同學朋友生活就ok
但唔想一直睇
上fb可以有唔同類型既野睇
唔使局限係一樣
Fb 係用嚟睇新聞同入班 group

btw, 二人 group 即係咩?
不過整體都係少人

twitter 本身想買 ig, 點知 ig 賣畀 fb
如果 Twitter 可以有一版整到 ig/pinertest 咁就好咁 show 相/片就好
我仲係facebook ig 兩邊都碌得好多,但ig 而家唔係新至舊咁排我真係屌你老母,搞到我成日睇唔到d frd 嗡乜廢話
不過整體都係少人

twitter 本身想買 ig, 點知 ig 賣畀 fb
如果 Twitter 可以有一版整到 ig/pinertest 咁就好咁 show 相/片就好

唔係已經有呢個function喇咩?

按media就見到,用app版twitter仲會將D相以collage形式顯示,就好似instagram咁
晨早已轉用twitter~
起碼唔會比fb嗰排序激死先

Twitter news feed 有 show interested/relevant tweet option

係~但我就係唔鐘意fb嗰種more relevant排序,都係鐘意most recent咁睇,至少唔會miss咗啲fb以為我無興趣嘅野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞