覺唔覺Facebook熱潮已退

284 回覆
493 Like 30 Dislike
而家like野都會比人知,直頭唔撚想like d野

like女就話你睇女,like仔就話你睇仔,like卡通模型就話你幼稚,like車手袋就話你拜金

典型香港批鬥型社會

係 自從發明左like野俾人知
依家like啲大波妹俾人恥笑
我心諗你王仆街睇就識睇 like又唔比人 仲無恥啦
個FACEBOOK都唔知LIKE左幾多千個PAGE
D FEEDS 9成都係D PAGE既野
勁少睇到D FD D野
根本就係因為facebook改左new feed做top stories先搞到咁
依家fd生日係fb見到,熟既就whatapp講句生日快樂,唔熟既直接無視
facebook太多垃圾資訊
狗屎垃圾feed都share一餐
一係就不停hard sell自己野
或者on9毒撚亂洗板
最煩係人地like既page都彈個廣告出黎
煩到仆街
無用6年
緊係啦 成日無啦啦like左thisav比人知
點用呀
最煩係d無聊影片
ig 又係鳩既 依家refresh 4,5日前個d feed 都出現緊
facebook太多垃圾資訊
狗屎垃圾feed都share一餐
一係就不停hard sell自己野
或者on9毒撚亂洗板

垃圾資訊有得篩選,係咁ga la, 資訊爆炸年代要自己管理資訊

死用facebook仲on9啦
時間咁有限
基本上依家淨係用fb睇新聞同時事
facebook宜家睇片中途都要賣廣告,成個版面右手邊全部廣告,建議專頁又係廣告,乜鳩都廣告
太多CONTENT FARM
有好多網站利用FACEBOOK去宣傳
一堆垃圾係度阻撚住晒

同埋好撚唔安全
無啦啦FD LIST多撚左百鳩幾個蝻
嚇撚到DEL埋AC
人生大事先會放Facebook ,多數9 hea 就snapchat同ig
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞