借錢緊要還 中伏等仆街 大家小心啲呢間野

404 回覆
7 Like 145 Dislike
毅進星 100
總之個排洗咗好多錢係佢身啦
又學費又電腦又禮物咁 借個陣咁急係因為學費
最後
唔可以爆佢 佢有我把柄 唔想攬炒

學費的話 樓主屋企講到咁窮 冇得問政府借住先咩?

我自己係政府 佢就話佢老豆老母唔肯比佢入息資料個啲 所以借唔到

咁一開始就算要借財仔都唔撚係叫你借啦 佢自己唔撚識搞 揾完你著數就走佬
樓主,以我理解

第二至59期你還緊的只係利息
冇還過本金

然後第60期你要還埋本金 三萬同果期利息

30000 x 0.58 x 30 / 365 (以30日為一個月)

一期利息應該係1430

你第60期要再一炮過清30000
總還款超過11萬

睇清楚 d
2至59期你只係還緊 interest
第60期先清本金

58厘,計日息,先息後本

我好肯定樓主女朋友一係出面好撚重數,一係就點鳩你
最後

我自己係政府 佢就話佢老豆老母唔肯比佢入息資料個啲 所以借唔到

屌,原來你仲供埋條女讀書
幫條女交完學費就用完即棄?
你有冇諗過你所謂女朋友係同財仔夾埋氹你借錢?
十足十天仙局
樓主,以我理解

冇還過本金

30000 x 0.58 x 30 / 365 (以30日為一個月)

一期利息應該係1430

總還款超過11萬

睇清楚 d
第60期先清本金

Y not both
冇錢交學費又自己搵屋企人
又話屋企人唔俾入息證明佢問政府借
個女要得錢讀書佢老豆老母會唔會咁不負責任呀
樓主,以我理解

冇還過本金

一期利息應該係1430

總還款超過11萬

睇清楚 d
第60期先清本金

Y not both
最後

十足十天仙局

所以正路伙唔識行呢個利率嘅財仔

係識都係識電視賣廣告嗰幾間啦
讀書時期拍下散拖就訓哂身
佢3球你都死啦
最後

十足十天仙局

所以正路唔會識行呢個利率嘅財仔

最後

十足十天仙局

所以正路唔會識行呢個利率嘅財仔

岩呀巴打
如果係樓主ex帶樓主去借呢間財仔
真係全部都講得通
樓主,以我理解

冇還過本金

一期利息應該係1430

總還款超過11萬

睇清楚 d
第60期先清本金

Y not both

分分鐘條女屋企人幫左佢 但條女扮冇食埋樓主嗰份錢
為女朋友而還9萬

女人要呃呃氹氹男人真係容易
最後

唔好跳樓喇,屋企人見到你咁蠢已經夠傷心,唔好再做傻事喇

我係你就正正經經搵份工,無技能又on99就做保安啦,勤力啲都有萬三四。一個月幾千蚊好易儲,非必要開支例如買衫溝女叫雞搭的士一定唔可以有,扣曬家用同日常開支之後,開個銀行戶口儲起佢,到時到候拎去還錢。5年後又一條好漢。

9萬呢條數你食硬架喇,做得財仔都唔係善男信女,人哋做生意計過度過一定無得比你走盞。以後生生性性做人,安份守己,明知自己豬兜就唔好走精面,要帶眼識人。
樓主,以我理解

冇還過本金

一期利息應該係1430

總還款超過11萬

睇清楚 d
第60期先清本金

每月還多過min pay 算唔算還緊本金?
一皮一皮咁還斷估好過淨還minpay?
老老實實爆咩人大鑊呀,三萬蚊學費應該係asso、high dip,斷估唔係衰11掛
為女朋友而還9萬

女人要呃呃氹氹男人真係容易

我識得條女比個mk仔呃左個處仲呃埋廿萬 不過好彩既係佢正職加埋pt有兩皮幾 唔洗做雞住
下次唔好問財仔借錢喇,
唔係個個還得起
如果樓主一次過還晒 係咪止到蝕?至少唔使還9萬?
你不如睇吓有冇親戚借到俾你 一次過還咗先?

你肯一次過還 人地都未必肯收啦
寫左60期就係60期 提早還款係另外傾的 份野冇寫人地就有權慢慢收
好似係

check咗佢哋肯 但首先我要r到咁大筆錢先

佢肯就好d啦
快d揾錢清咗先
揾 full time 啦
埋單11萬我都戥你赤呀
樓主有咩痛腳比人捉
知自己衰on9啦
宜家唯有捱到份full time出糧
先去問下間野我一炮過嘅話要還幾多
再睇下銀行肯唔肯借
唔得嘅話可能真係要問親戚
知自己衰on9啦
再睇下銀行肯唔肯借

下次真係要帶眼識人啊樓主
啲女下下問你拎錢 真係唔慌係好女仔
知自己衰on9啦
再睇下銀行肯唔肯借

加油啦巴打
見你咁橙都唔忍心笑你
宜家每逢一見到呢啲post都好心痛
放數真係死全家好陰則
自己都有朋友嘅朋友識人放數
二三線財仔全部有資料互通
你等錢洗真係會知會㩒住你嚟搶
到你唔掂就爆你去黑社會幫手收數
借錢嗰陣㩒住你影相又check哂你屋企人電話
轉個頭又會介紹你去第二間
成日聽廣告話咪俾錢中介
細個會諗債仔同債權人 有中介咩
宜家先知原來真係會介紹你上第二間到借另一筆錢去還一筆
最後日日都收到收數電話message
搵嘅人工攞哂去還
但係又還極都還唔完
以前咩都唔知 自從屋企有人因為咁頂唔住自殺 先開始知道
二三線財仔死全家啦因住生仔冇屎忽
借promise冇咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞