借錢緊要還 中伏等仆街 大家小心啲呢間野

404 回覆
7 Like 145 Dislike
我去銀行借400k分5年還總利息都係3萬蚊

只可以講底好,利息一定平到,真係可以相差好大
三皮還九皮 佢犯咗法未

未,58厘未犯法
60先犯法

但佢係日息

年利率有上限但複息計算方法法例係冇限
只要年利率低過60% compound hourly 都唔犯法 好似係

Section 22(1) Money Lenders Ordinance
Any agreement made for the loan of money by a money lender shall be illegal if it provides directly or indirectly for- (a) the payment of compound interest;

唔識法律
有戴頭盔架 唔好屌我
多謝巴打指正
唔撚識計數唔好學人借錢,寫到明58厘,你早d同屋企人商量下點搞好過
學校唔grant咪借loan
免入息審查,你讀過書都應該知
,點解呢個世界有啲人咁賤
樓主唔知太蠢太善良定想充大頭,
但睇完其他巴絲,你應該都係比條女呃
夜晚搵多份抄散做下啦
日息800幾,即係樓主宜加開始每日要搵900蚊以上先有可能清得曬條數?
借錢梗要還 還得到先好借
水魚啲錢真易搵
希望樓主自己on9 咪撚連累屋企人啦
日息800幾,即係樓主宜加開始每日要搵900蚊以上先有可能清得曬條數?

你啲數學邊個教㗎
唔怪得啲財仔有咁多蠢客
樓主又唔係一日還一期
58%日息, Apr 會過60%
應該係犯法?
樓主可以試吓搵議員問吓
蠢到咁撚樣 所以有啲人天生注定做窮人都好合理
樓主,以我理解

第二至59期你還緊的只係利息
冇還過本金

然後第60期你要還埋本金 三萬同果期利息

30000 x 0.58 x 30 / 365 (以30日為一個月)

一期利息應該係1430

你第60期要再一炮過清30000
總還款超過11萬

睇清楚 d
2至59期你只係還緊 interest
第60期先清本金

呢間我知邊間 佢可以一炮清曬 唔洗話拖到60先清
樓主,以我理解

第二至59期你還緊的只係利息
冇還過本金

然後第60期你要還埋本金 三萬同果期利息

30000 x 0.58 x 30 / 365 (以30日為一個月)

一期利息應該係1430

你第60期要再一炮過清30000
總還款超過11萬

睇清楚 d
2至59期你只係還緊 interest
第60期先清本金

呢間我知邊間 佢可以一炮清曬 唔洗話拖到60先清

利申之前同呢間拎左30 三個月後一炮清
樓主講既野好撚多假就真
咩為女比學費最終帽
我就唔撚信
借得3萬咁急
唔係為左賭點會咁鳩急
再者條女有得借non mean啦
你做鳩佢擔保人一撚定借到
洗鳩去借財仔
所以一撚定唔係事實啦樓主講d野

can't agree more
話事話,樓主同條女扑左未;
扑左,起碼都叫破左處,未破,但係又借錢,又買禮物俾條女,最尾仲要

咁我只能講句!屌你老母,影衰男人
樓主講既野好撚多假就真
咩為女比學費最終帽
我就唔撚信
借得3萬咁急
唔係為左賭點會咁鳩急
洗鳩去借財仔

講真 樓主講既原因 真係信佢一成賓周都變心型
[quote][quote]樓主講既野好撚多假就真
咩為女比學費最終帽
我就唔撚信
借得3萬咁急
唔係為左賭點會咁鳩急
洗鳩去借財仔

感覺上有故仔聽
我都想買一隻有樓主咁高息既債券
樓主講既野好撚多假就真
咩為女比學費最終帽
我就唔撚信
借得3萬咁急
唔係為左賭點會咁鳩急
洗鳩去借財仔

aggar
點解可以噉高息?
樓主講既野好撚多假就真
咩為女比學費最終帽
我就唔撚信
借得3萬咁急
唔係為左賭點會咁鳩急
洗鳩去借財仔

aggar

當借完中伏仲扮哂野為女咩比學費
食撚屎啦 唔死都無用呀屌你
點解大耳loan鐘意打茄輪?
因為佢地鐘意利疊利
樓主完美顯示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞