借錢緊要還 中伏等仆街 大家小心啲呢間野

404 回覆
7 Like 145 Dislike
好人好姐借財仔做乜
其實樓主係個fg都咁on9
今次有人幫佢還左都一定有下次
今次做財仔水魚,下次又唔知做啲咩on9野
怪就怪自己唔睇清楚
每月千幾蚊自己肯打份工實還到,看更都成萬蚊個月啦,比啲人機草下錢兩年內實還得清
樓主呢種人唔中過招要自己還係唔會學精

今次好彩係3萬還9萬炸,下次30萬樓主真係跳樓都唔掂

每月攤開還都係7皮幾8皮姐
唔使還,條數利息超過法定上限

試下唔好還
睇下會有咩事

過60%要坐監
48-59%要好好理由先可以執行

過60%要坐監

樓主冇背景算唔算好好理由?

quote左條例出黎先會唔會好啲
收數公司呢幾年請晒「精神康復者」做收數佬,全部「白卡持有人」,個好處係有「過激言論、行為」收數公司冇嘢上身,佢哋有冇食葯公司冇法知道,例如「白卡收數佬」同你講「唔還錢打柒你,報警囉笨柒,借錢唔撚使還呀」,你去報警show張白卡比差佬睇,差佬會同你講「癡線佬梗係黐線㗎啦」,樓主自己諗諗
做得好啊樓主
呢個世界需要多啲你咁嘅人
唔好理班連登仔
繼續做返自己
最後果期先還3皮野本金黎計
樓主總共要還9萬9千9百幾十
條數靚到似係專登砌出黎

其實咁樣報唔報得警,無知一問,要嘔多6萬出黎

多數唔得
compound 58都係未夠60
58擺明計過黎避法例
而且白錢黑字寫明還幾多
仲要係中文
連呃ge成份都冇
除非樓主70歲如果唔係應該唔洗諗
不過如果證明到智商低於正常or唔識字
咁因為樓主冇足夠能力做判斷
可以推翻份約

智商低於正常應該可以證明到

試下唔好還
睇下會有咩事

試下迫佢破產
睇下會有咩事

過60%要坐監

樓主冇背景算唔算好好理由?

quote左條例出黎先會唔會好啲

自己睇money lender ordinance s 24, 25
而家工商銀行做緊年利率2.1,點解要去借財仔
識人借過呢間 呢間係仆街野黎 走投無路都唔好借
收數公司呢幾年請晒「精神康復者」做收數佬,全部「白卡持有人」,個好處係有「過激言論、行為」收數公司冇嘢上身,佢哋有冇食葯公司冇法知道,例如「白卡收數佬」同你講「唔還錢打柒你,報警囉笨柒,借錢唔撚使還呀」,你去報警show張白卡比差佬睇,差佬會同你講「癡線佬梗係黐線㗎啦」,樓主自己諗諗

咁都得
但係佢打你淋你油比人捉到都係要拉架啦

咁都得
但係佢打你淋你油比人捉到都係要拉架啦

你可以當我吹水,全部散工
有冇人諗過樓主係真傻定假傻?

真傻假傻都好啦
萬一係真,咁都唔幫下手?
打幾隻字,叫佢搵律師法援搞掂張約佢啦

唔使怕恐嚇,無左個財仔牌,佢仲驚過你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞