借錢緊要還 中伏等仆街 大家小心啲呢間野

404 回覆
7 Like 145 Dislike
驚比人拍門 唔開名啦 應該唔難估到係邊間
小弟前排迫於無奈 走咗去借間財仔
個陣有翻pt 都叫穩定嘅
其實考慮咗好耐 呢間野 上網一search借貸
就會出現最top個幾個 但就冇見過佢賣廣告咁濟
係佢個網用貸款計算機(唔知點解宜家好似冇咗
計到我還60期都好只係每期還700幾800咁

咁就去申請啦 搞一大輪又打電就比親友老闆又剩咁
終於搞掂 簽曬文件

第1個月 正常啦 還8xx
第2個月 還13xx 我就奇怪 點解貴咗咁多
第3個月 還14xx 開始驚 諗緊問唔問下佢哋做咩
第4個月 還15xx 真係嚇親
我每個月還嘅錢有多冇少 個額點會越黎越大?
順帶一提 佢哋每個月都會打電話黎提你幾時還錢還幾多 其實都好不安 啲語氣真係追債咁 我又唔係唔還
咁今次佢打黎 我就問翻佢點解越還越多
佢就叫我上公司先幫我跟進到 嘩屌
其實自己&屋企負擔真係幾大
都知自己on9不孝架啦
但衰咗翻唔到轉頭 唯有頂硬上

咁點解我會咁驚呢
因為搵翻啲文件睇個陣睇到呢張野

屌我簽個陣都唔覺有啲咁嘅野
真係好撚不安 唉又係衰自己on9冇睇清楚
我憑自己本事借錢,為毛要還。。。 還還還。。。還你老母
好地地做乜借財仔唔借銀行呢
之前都借過間成日賣廣告嘅
兩間好大分别
之前個間服務好好多
簽曬文件之後就冇人會再煩你
每個月自動過數 還幾多 淨幾多 有曬月結
又可以自己上網check

宜家呢間淨係一味個個月打黎話你知今個月還幾多
然後要自己去7仔比錢
淨低幾多未還完全唔知
總之就令人好不安
好地地做乜借財仔唔借銀行呢

銀行唔借比pt
咪戇鳩啦,行緊58厘分5年,點會$8百幾呀
打嚟提你還錢都要屌

計埋俾你,伏你就肯定中撚左

有寫the interest calculated by day

按日計息

有寫the interest calculated by day

按日計息

30000 年息58% 分五年
冇計條數都知點睇每月900都搞唔掂
八百幾蚊係最低還款 未還到個本
你每個月都淨係還min pay 緊係愈還愈多
就算係銀行一樣都有條款寫明如果你唔還,會揾追債機構跟進

按日計息

因爲以前借過都唔覺會咁貴 咁就中伏了
原來有人會連貸款計算機都唔識用
寫明58厘,用日計
樓主幾大?
借黎賭波?
樓豬咁蠢又唔識用腦難怪搞到要借幾次財仔

按日計息

白紙黑字都中伏 唔識英文定唔識計數?
三萬都要借
笑撚死我

按日計息

白紙黑字都中伏 唔識英文定唔識計數?

好明顯兩樣都唔識
係度還minpay
借3萬還9萬
借3萬還9萬

分五年還三萬蚊都要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞