Apple Watch ⌚️ 用家討論區 (5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
https://www.hellonomad.com/shop/apple-watch/straps?offset=0&limit=10&includeUnavailable

NOMAD 條錶帶係唔係減左價,我記得之前要過千港幣

巴打姐係咩意思?
本身想等到black friday先買

見到有d性趣
用apple pay比錢係咪可以唔用藍芽連手機直接比錢?

yes
用apple pay比錢係咪可以唔用藍芽連手機直接比錢?

唔帶電話都得
依加先出s1會唔會好傻?

唔介意玫瑰金既話 2488就有貨

乜咁平既咩

係呀 你去佢fb page 望下條list 有邊間鋪有賣
然後去個d鋪問佢特價款有咩
你就見到有2488 既s2 但係只限呢隻色

之前Nike S2 $2159 miss左?

乜咁平既咩

搶晒

乜咁平既咩

搶晒

嗰陣未出糧

乜咁平既咩

搶晒

當我睇到呢到話有平 已經賣哂
雖則我係有密集恐懼症,但有諗過買返來換帶先用

反正我見信用卡積分就快到期咪去搵地方扣埋佢 當減返個差價出來

乜咁平既咩

搶晒

反正我見信用卡積分就快到期咪去搵地方扣埋佢 當減返個差價出來

Nike 其實係咪得個錶帶唔同

乜咁平既咩

搶晒

Nike 其實係咪得個錶帶唔同

多nike+錶面設計
開post Link: https://docs.google.com/document/d/1gLpKXcbiL6ZhvQqEdUO-v8141SGdK_8ZU2qOJ0csAo0/edit?usp=sharing

Apple Watch產品線
(最後更新:2017年8月)

Series 1 (S1)
$2088起
鋁金屬機身
膠錶底
有基本防濺水(據講游池游水都冇問題,但官方冇承認,請自行承擔風險)
冇獨立GPS,即係出街跑步要帶手機
注意:S1跟機冇火牛(官方價$228),請自備

Series 2 (S2)
$2888起
有鋁金屬及不銹鋼機身可選
陶瓷錶底
防水能力比S1強(官方表示可以出海/泳池游水,但唔可以潛水/滑浪,請自行衡量風險)
有獨立GPS,即係出街跑步可以唔帶手機
螢幕比S1光兩倍
鋼版跟四方錶盒

Nike+
$2888起
功能/性能同S2一樣
只有鋁金屬機身可選
有Nike獨家錶面,錶帶亦同S2有分別
除左Apple官網之外,Nike網都有得買

Hermès
$9288起
功能/性能同S2一樣
只有不銹鋼機身可選
有Hermès獨家錶面
除左Hermès皮錶帶,跟機另送橙色運動錶帶
跟四方錶盒
AC/AC+保養涵蓋範圍比S1/S2/Nike版多啲

Edition
$9788起
白陶瓷錶身
功能/性能同S2一樣
配雲白色運動錶帶
跟四方錶盒
額外跟多個充電座(價值$618)
AC/AC+保養涵蓋範圍比S1/S2/Nike版多啲

2015年初代(Series 0 / S0,已停產,僅供參考)
功能同S1一樣,不過性能比S1差啲
跟機條磁能線有2米
鋁/Sports版都照跟錶盒同火牛

——————————

錶帶
Apple預設嘅錶身+錶帶配搭冇得轉,想轉就要另外買錶帶
S0/S1/S2/Nike錶帶可以互換,唯一要留意嘅係size(38mm或42mm)
不過官方啲散買錶帶十居其九都係配銀色扣,如果你買嘅係太空灰/金/玫瑰金Apple Watch,要睇下你接唔接受到
注意:Hermès條橙色錶帶同埋Edition條雲白錶帶冇散買

Apple Care+
S1/S2/Nike跟機有一年有限保養,可以加$388延長+昇級保養到兩年
Hermès/Edition跟機有兩年有限保養,可以加$768延長+昇級保養到三年
個人意見:除非你工作環境真係好惡劣,唔用套/貼唔得,否則買定AppleCare+,由得隻錶裸跑,有事加錢換新錶仲好
雖然傳聞新AW就出
但都照update下啲資料
有冇人可以update個開post link
雖然傳聞新AW就出
但都照update下啲資料
有冇人可以update個開post link

收工先搞
補充少少
Hermes版保養分開錶身同錶帶
錶身跟Apple
錶帶有咩可以返Hermes boutique 搞
根據情況「維修」,未必免費
小問題例如個loop爆邊痴返之類小問題可以免費整
不過要等幾個禮拜
可以搞嘅boutique
廣東道
中環the Galleria
補充少少
錶身跟Apple
不過要等幾個禮拜
廣東道

已經咁乸貴都唔免費整
如果新錶外觀無特別 都唔洗換
繼續s0算
補充少少
錶身跟Apple
不過要等幾個禮拜
廣東道

已經咁乸貴都唔免費整

我聽過啲店員講話用到個扣花晒想換新,
又聽過成條Loop(穿錶帶個皮圈)斷咗想Hermes幫佢加返個上去
呢啲都要收錢,不過幾錢就唔知喇
想收隻 nike s2 38mm
幾時有發怖會?
幾時有發怖會?

應該都係9月
蘇寧清貨入左隻38mm stainless steel
原先諗住賣返出去 但係又忍唔住拆左黎玩
用左一星期 好好用
蘇寧清貨入左隻38mm stainless steel
原先諗住賣返出去 但係又忍唔住拆左黎玩
用左一星期 好好用

S0都咁開心
爆mon拎去Apple 整要寄去新加波2 星期

乜咁平既咩

點解我搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞