Apple Watch ⌚️ 用家討論區 (5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
AW新手一問
啱啱買咗條小米藍芽想搏AW跑步聽歌
但AW連極都連唔到條耳機
請問是咪AW根本認唔到小米藍芽耳機中伏了?

連接了 請無視

巴打買邊隻?

錶定藍芽耳機?

錶: S2 黑鋁 42mm
耳機: 小米運動個款藍芽耳機

搞咗一輪先發現原來AW要轉一轉飛行mode先連接到
想問下咁多位巴打呢地隻錶平時會唔會晚晚都熄機或者一個禮拜熄一次定係從來都唔熄?
想問下咁多位巴打呢地隻錶平時會唔會晚晚都熄機或者一個禮拜熄一次定係從來都唔熄?

一直唔熄

間唔時會返到屋企熄一熄再差電等佢著返,一個禮拜一次左右,電話都會

一直唔熄

冇熄過

update 自動reboot架啦
AW新手一問

連接了 請無視

巴打買邊隻?

錶定藍芽耳機?

係咪係耳機入歌就得?
其實唔會帶住做運動純粹當佢係有notifications嘅錶係咪買s1已經夠
佢個mon大唔大分別
其實唔會帶住做運動純粹當佢係有notifications嘅錶係咪買s1已經夠
佢個mon大唔大分別

S1個mon只係暗啲
唔係成日猛烈陽光睇notification應該冇問題
佢個mon大唔大分別

S1個mon只係暗啲
唔係成日猛烈陽光睇notification應該冇問題

剩睇Notification 其實S0 都夠....趕時間S0 /S1 都係慢. 拎電話出黎好過
AW新手一問

連接了 請無視

巴打買邊隻?

錶定藍芽耳機?

係咪係耳機入歌就得?

要入歌落iphone先
iphone開個新既播放列表for AW
擺放落個歌list
然後AW同步個歌list就搞掂

AW播歌 來源㨂返apple watch
用apple pay係咪一定要電話係附近先得
唔洗既話唔見左隻錶咪好大獲

唔使
唔係喎 有密碼㗎

唔使
唔係喎 有密碼㗎

Pass code?
我無set喎
覺得好撚反智喎 禁個制都話要unlock

唔使
唔係喎 有密碼㗎

Pass code?
我無set喎

Set iPhone unlock咪得

唔使
唔係喎 有密碼㗎

Pass code?
我無set喎

係喎原來係之前無set
怪唔得咁反智

唔使
唔係喎 有密碼㗎

Pass code?
我無set喎

係喎原來係之前無set
怪唔得咁反智

同埋要除錶先會lock
你unlock 一次,帶住就冇野煩
而且,冇set密碼係用唔到apple pay
所以一定有密碼

與其擔心密碼,不如擔心你前面個人見到隻錶之後
同收銀講Apple pay再捉住你隻到拍卡好過
而且,冇set密碼係用唔到apple pay
所以一定有密碼

與其擔心密碼,不如擔心你前面個人見到隻錶之後
同收銀講Apple pay再捉住你隻到拍卡好過

唔係要撳兩下個制先pay到咩
大家點睇hermes版aw?
覺得幾靚好想買 但理性制止緊自己
成萬銀買隻兩三年就收得皮嘅smart watch
https://www.newmobilelife.com/2017/07/12/apple-watch-detached-back-covers/

堅唔堅?

用熱風機吹佢會唔會整得甩呢
大家點睇hermes版aw?
覺得幾靚好想買 但理性制止緊自己
成萬銀買隻兩三年就收得皮嘅smart watch

用緊
冇乜話好唔好,鍾意咪得
買埋AppleCare有得保3年,可以安心戴
錶帶有少少爛又可以拎返Hermes整
貴買平用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞