[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (123)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
都係計現金價嘅話AK機點會冇
但問題係你講嘅SP2000 2萬頭呢個價都唔會有舖頭而家寫出黎
而SA700個特價同上面所講嘅SP1000劈價都係代理帶頭搞嘅

SP1000以前現金價可能冇金磚減得咁多啦, 我冇問唔清楚
一萬樓下個啲真係唔洗急住買
SA700應該好多苦主
放緊二手嗰班ching
師兄訂咗幾耐
聽過SP系列,真係覺得SA700差啲
買部二手SP1000聽都好啲

呢部機我最唔滿意就係run到上下會辣手到仆街
2 months +
前兩日出去試野 佢哋話3個月走唔甩
係睇下會唔會再遲啲

補多少少,買完等左2個星期今日終於拎左條升級線,唔鐘意個耳掛位整到係條黑膠,用返普通透明好好多,聽感係聲場大左d,其餘都係三頻好平均,感覺只係恰到好處樣樣有,高頻想再多dd都冇,始終都係鐘意佢佩帶感貼自己耳。
同場順便試埋just ear hk好鐘意,好想整返隻cm,呢隻dark sky都係聽返一年半載再放出去
以我所知佢哋每次一間鋪大概返得兩三隻,佢咁樣派貨都唔知派到幾時…而家又話疫情又話打仗令到歐洲運輸再受阻,分分鐘半年先返一次貨都唔知佢點賣
期待ching報告最後要幾耐先收到
變咗都市傳說
本來想話點都試左先

但諗諗下出面好似冇哂demo咁滯
其實間代理都幾慘下,個客想買但係廠永遠都唔俾貨….分分鐘搞到個客取消埋
仲有間舖頭都係慘
搵日再試試部金磚先 唔知係咪有咩setting定黑磚set咗high gain, 今日試金磚果陣要擰得大聲過黑磚好多

同埋果啲dsd remastering/dynamic range果啲係咪全部off哂就得第一次用磚

調音就 金磚啲報章吹到咩好有空氣感聽樂器餘韻 點解我聽唔出反而黑磚好似清好多 音場幾有深度 係咪我隻耳壞撚咗

VE CM唔知洗唔洗咁耐
等咁耐會等到退燒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞