[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (123)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
例如?
直情好似養埋買佢咁
外國一係就信哂佢 一係就headfi乜都吹一餐
Headfi 仲痴線 成日鳩吹 30 USD chifi 世一
head-fi precog都算正常 唔會咩都亂吹奏一餐
https://www.head-fi.org/threads/precogs-iem-reviews-impressions.937468/
有冇師兄試過aaw a3h+,感覺如何
推下先 毫無頭緒點搞
如果唔想換gear嘅話,可以試下換條‘粒’d嘅八絞銅線,effect audio ares果類,加comply棉
咁玩不如換 gear
新版見唔少人話好,想去想吓
依個組合要搞人聲的話 我可能會換條oslo 不過依個組合唔值得投資咁高比例係條線到
咁如果你有呢set野 你會點用最平既價錢upgrade佢?
平時聽開j pop 上網睇話m9分析好先j m9
最平可以點換 呢排好窮呀
成套放咗去,再入返套 2手

下次試真先買啦
買左成年啦三四千都未必有
你要最平既咪換下耳膠 改下部dap既setting 再唔係咪換線 但唔好期望可以有好大改變

不過你有無試咗先買 本身m9係monitor聲底 人聲感情同低音都唔係佢強項
冇試得好真 冇特別揀歌去試同埋個陣係貪佢個分析力 & 可能會玩下錄音 所以買iem
lm
好似新黑夾鳳凰多過新金
我隻嘢幾時到啊
如果你想要人聲同低音,就建議keep 507放m9,如果想分析力為主,就keep m9換黑磚,兩樣都想要,部player一皮走唔甩,邊隻耳機就等其他巴打推薦啦我冇出街試耳機好耐仲停留喺一年前
終於有時間去試嘢,覆返你先
首先,「dark sky已經補返major個種難聽V型調音」
我真係無法認同,兩隻機完全唔同
但dark sky聽落順耳過major係事實
但問題係,相比major,dark sky唔係冇咗啲刺耳高頻咁簡單
係直頭冇高頻
聽16/44 aiff / 24/96 flac好似聽緊320k mp3咁
同埋有明顯bass boost,平衡感麻麻
但bass細節唔差,線條明顯,算係咁

賣一千內會有競爭力嘅
$7k? 傻撚咗咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞