[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (123)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
仲有升級線送 巧抵的
我已經係「升咗級」咁試
唔敢想像「未升級」嗰陣係咩聲
同埋佢送嗰條線好樣衰
廟街啲玩具咁嘅色調同手感
我上網睇話女武神夾507 不過check埋個價錢要皮幾野 同買部黑磚一樣
btw 黑磚係咪推得盡m9?
M9 一定配黑磚,定律黎。
Sony野配番自己同grade嘅野係最好,黑磚一定推M9最好,推得盡推得好,你可以去Sony店試試新黑
我記憶中m9 雖然唔會話好重打擊感嗰隻
但低頻真係唔算少
可能巴打你要求更多
下次應該試左先俾錢
建議唔好買,部野出左有一段時間了,會有其他選擇
女武神我試過,個聲你要試下聽唔聽得慣,講緊新款有靜電果隻
新黑磚就唔知啦,舊版我覺得幾夾,至於盡唔盡呢d嘢唔使太執著,個聲我覺得會好過夾507,發揮到d分析力
但其實首先你搞清楚對你嚟講分析力係咪真係最重要,因為網上個個都喺度講分析力,但其實分析力高你未必鍾意,調音果啲可能仲緊要,當然分析力太差會好影響聽感啦
AK啲機不嬲咁樣跌價
其實都幾明顯係呢排生意唔係太好想散咁啲死貨啦,加埋就嚟唔俾出街,更加想喺限期之前盡快清哂佢哋
睇邊啲型號…..旗艦其實跌得唔算勁
淨係講圈,平衡取向
呢隻嘢連er2se/xr都贏唔到喎
再上少少有隻ex800st放佢星
真 ex800st仲好聽
旗艦先跌得勁, 部SP1000舊年定前年清貨萬五都唔使
sr25嗰嗰價位嘅舊機就每逢出新機都會劈到32XX咁上下

反而kann, se呢啲series少人講嘅機就跌得冇咁勁
ex800st
香港sony點解死都唔肯入
咁佢臨停產之前嗰水就一定跌得勁嘅而家sp2000其實出面街如果有貨嘅話都要22000至23,000…個幅度又唔算話好誇張…相對返上一代金磚其實佢部機出咗三年之後已經長期$16000有得買到
因為佢同另外兩隻monitor 係計Sony music solution 旗下既業務用向商品 唔係Sony零售商品黎
金磚我2018嗰陣問都有你講嘅價, 問題係唔會有舖頭寫到明賣咁平
而家我講嘅係啲舖頭mark都咁平喎
咪一樣….只係Sony管得比較嚴姐….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞