[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (123)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
直頭串過幾條象撚
SSP is the best
冇奶油, 我上幾次去星際dxa 叫哂幾隻耳機嚟試來試去,
都冇咩野問題,又冇人煩住sale 乜sale物
盲狙
想一步到位
Se180
Sr25 mkii
新黑磗
邊部好?
應該冇所謂一步到位
不過根據過往經驗應該sony 嘅product life cycle 會長啲
3部都有得試,唔使盲狙啦
想造過對CM,有冇咩型號推介去試下,脫咗坑一大段時間,同而家啲產品脫晒節…..

想搵啲 暖聲底 音場闊🥺
純粹係想淨係買一部?
唔係幾想洗頭太多錢係dap
人唔係hk
好難搵到地方試
話說一直用緊隻Solaris se 原裝線3.5
最近多左個device行到2.5
原本我對條原裝線無咩complaint
想直接買條返條原裝線4.4ver (ALO Super Litz
但官網又唔直送香港 係香港鋪搵極都話無 其中有間個店員仲話
"你想要2.5頭 點解唔買條升級 同價錢有好多選擇 大把野你試 唔岩試到你岩咪買"
然後我對升級線無咩概念 特別牌子果part 因為見到佢由幾百到幾皮都有
淨係知應該要搵返條鍍銀銅線 見仲有4絞 8絞 唔知點樣試起好 我又唔想無方向地聽個店員推介
想問下會唔會有D大路推介for Solaris se/og 我到時可以有個方向試 budget 2-3千
話說一直用緊隻Solaris se 原裝線3.5
最近多左個device行到2.5
原本我對條原裝線無咩complaint
想直接買返條原裝線2.5ver (ALO Super Litz
但官網又唔直送香港 係香港鋪搵極都話無 其中有間個店員仲話
"你想要2.5頭 點解唔買條升級 同價錢有好多選擇 大把野你試 唔岩試到你岩咪買"
然後我對升級線無咩概念 特別牌子果part 因為見到佢由幾百到幾皮都有
淨係知應該要搵返條鍍銀銅線 見仲有4絞 8絞 唔知點樣試起好 我又唔想無方向地聽個店員推介
想問下會唔會有D大路推介for Solaris se/og 我到時可以有個方向試 budget 2-3千
外國可以退貨 

要盲狙我會揀se180
起碼唔啱味道可以換dac 卡
唔會total loss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞