[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (123)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有 不過要事先開一個叫folder改做Music 放曬啲歌入去 同埋最好用後備卡 廢時有乜意外俾佢格式化咗張卡
diu 原來sony 宜家星期三四唔開,本身仲諗住去試下新黑,差d 摸門釘
我今日就係摸門釘, 垃圾sony , 咁重要既野都唔fb 置頂通知
我坐車坐到一半驚佢covid 早收search 左
新黑磚加M9定IER-Z1R好啲?
想Join qobuz explore多啲唔同嘅genre
之前從未買過DAP亦都冇聽開歌
有聽過Imagine Dragons/Oasis/U2/Nirvana/Postmodern Jukebox/Yo-Yo Ma/久石讓/李宗盛 都幾鐘意
Carbon Based Lifeforms做背景聲或完全放鬆聽都幾正

之前用過耳機音色比我嘅感覺
MDR-7506插MacBook Pro比較乾凍薄尖清晰
WH-1000XM3 比較暖肥厚朦
WF-1000XM3 eq完三個入面最鍾意/常用

XM4啱啱出嗰期去試聽Just Ear男人版 3.5mm + ZX507 覺得好聽
隻ie300 原廠耳膠m碼太大s碼太細
有冇師兄知道邊隻耳膠夾聲又有ms碼
近排睇中左focal對celestee
各位師兄有冇差唔多價位嘅耳機推薦
順路出去試埋
試下final type E/jvc dot++依2隻膠我覺得ok
二千買個zx300 + n3ap 再加錢換4.4點睇?
用緊xdp-30r +intime 翔dd
上sony網用red卡買有冇4%回贈?
試過喺b3拆出嚟用 覺得type E比較長唔貼耳本身買咗dot++就等緊佢運到

Azla Crystal 夾唔夾?人在異地只可以盲狙
m9變咗孤兒 話推薦夾m7同z1r 不過佐藤自己明明係用just ear
試下type e for tws嗰隻?戴得舒服 聲正常 同埋多size揀
呢隻好難買,度度都斷晒碼
網店應該易買啲 唔知係啲舖頭唔拎貨定ect唔派貨落舖
心郁郁想落訂 但條片越聽越有講耶穌feel
你鎖定係sony嘅gear就建議搵日去sony store插z1r同m9落新黑到試聽覺得邊一個啱聽啲就衝
Azla Sedna (非 crystal)嗰隻唔錯,軟硬度似 Final E,我戴落覺得 fit 過 Final。
買dap一向都信仰搭夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞