[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (123)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
唔怪之得器材測試員咁耐都未放到
今日試咗sp2000t又幾好
有冇ching介紹下N8
搭單問
3000左近有咩人聲推介?
我覺得舊黑音染好重,可能聽開清底
你係問cayin n8?ching唔係話國磚啲調音唔係都係麻麻咩文字介紹比你冇用架喎, 全部都係代理打手或啲人根本唔識聽咪大鑊? 如你試聽左由不如講下你試左覺得聽感係點?
未試過呢個牌子 見到唔少人講n8 我自己又未試過 想睇下有冇人試過講下

我又唔太熟啲terms 試咗2000t 覺得分析力唔錯 夠靜
有 你想知啲咩
其實舊黑磚音染唔算重ga la,本身佢聲底又乾十足十有氣礦泉水咁,只係估唔到新黑磚直接會係變到普通礦線水咁,一啲音樂感都冇。
我用VE6X2同TUX5 去試.......聽咗陣都冇心機再試。
接近12K價格真係太進取吧............
其實係你隻耳機冇音樂感啫
咁去大舖食信用卡優惠算
都唔係呀,今日試埋DX240搭AMP8 MK2啲音樂感返晒嚟。
我之前試過 240 不過唔係 amp8,覺得有啲衝

其實係唔係我聽開 ak 先會有呢啲感覺
即係要重口味機先聽到有音樂感
MK1係有啲衝,MK2就收歛返少少,人聲厚返少少。
但係音場真係窄,我黑磚1代壞咗先諗住去換DAP。
但係揀嚟揀去都冇無咩心動去馬O既感覺。
國磚啲中階,高階機年年更新一至兩次, 買完好快出新嘅代替品, 又會問自己果刻會否衝動左, 唔係好想衝都建議留翻啲錢
當中階國磚都去到5-6k,一年後又出新 model,不如一炮過上黑磚玩幾年好過,仲未計大法有好多黑科技…
$2,000 左右筆直有冇咩推薦

主要用電腦,同手機推

同埋想問final b2 同 a4000, e5000 有冇咩唔同
Final 耳機出名難推,你得電腦同電話推,唔使三個月你就想出二手。
試頭Po嗰幾隻啦。
戴法唔同(繞耳/非繞耳)、mmcx vs 2 pin、單元唔同,詳情上 final 官網睇,聲就要自己去試。
已放WM1AM1
用住XM4+手機等WM1AM2
希望生生性性真係準時到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞