[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (123)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Try try m17
啱, 所以我覺得你攞住果一個budget其實得好少mode可以買, 理應係一個有限範圍下試啱聲就買,唔洗浪費太多時間左試右試 或者可以搵下有冇舊wm1z, 都係around 15000 接受二手可以捕下各類旗艦
未試過sp2000t ching有冇咩評價
進一步講,我好懷疑市面上個d「圈鐵靜」有幾多真係有用個「靜電單元」
sp2000t 15000 應該得2手

我自己就用緊 se180 + sem3,個人唔多鍾意 sony 個操控,整 playlist 煩,又冇心心 favourite
我嘅認知係靜電入耳=kse1200,sr003
kse1200唔知聲係點呢?
難聽啲講句 用得嗰粒「靜電」高頻嘅IEM
我心目中得一隻叫好聲
聲嚟講 相比用普通BA高頻嘅IEM係完全冇優勢,根本gimmick嘢嚟
Kse1200有demo喎 可以自己試下
原來有demo
我喺d記試嗰次都幾年前
金雞金聲唔知有冇, 觀塘嗰間之前有得試, 唔知而家仲有冇
正,我既iem end game
我最早係let's go 試
記得用Shure 黃色綿

我都覺得根本都係圈鐵聲,唔係靜電
唔知,見到舖頭可以訂但應該未有得試
m17......先唔講佢個size同咁hardcore嘅外觀先, 佢個聲底太強調大聲場, detail多同打擊感人聲企後左唔少, 就算對比好多國磚佢聲底都顯得幾硬朗下, 好多人聲撚係會覺得佢粗聲, 唔係個個受; 另外啲人話佢插電推牛先係真實力, 咁點解我唔係用插電枱機或qa390le果類真實力
即係有d 4不象
開頭都有諗過買嚟上床插 headphone,始終唔多手提機可以咁玩
新金 新黑磚知唔知邊度有demo試

有冇ching試咗/買咗可以講下
sony唔係有啦咩
Sony store慢慢試
$1000蚊打fps game e.g.apex,r6 聽歌兩用有咩推薦
爬左唔小文moondrop aria 香港難搵 shure 215最多review rs one 同 ie100pro都冇咩review
Intime
Aria 有幾難搵?右站亦軒 甚至可能叻糕都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞