[月經] iOS集中討論區 (196) 將推出iOS 15.4正式版 iPhone 12以上支援口罩Face ID

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
有冇人用緊11 用緊15.3.1 都開始戴住口罩都解到?

早幾日發現時得時唔得
想問下aos買嘢
如果買幾件嘢係咪會分開送?
有個MacBook問題想問 唔知有冇錯區

用緊2015 MacBook Air (MacOS 12.2)
唔知點解個Mic長期冇聲 要長開住聽寫呢頁先會收到音
一閂就會冇聲

想問下點解決 以前已經試過洗機 一升12.2又有問題
[Mac撚] 用家/買機集中討論(76) 根本就無貨
https://lih.kg/2853809
thanks 轉返啱區問
Apple Event March 8th Wallpaper

All Other iPhone

iPhone X-13 Pro Max

iPad

Desktop
咁好
我都唔知點解 好詭異
之前11 Pro Max iOS 13.x.x有一日試過得幾次,之後無再試過
唔知會唔會出Mac mini呢
想用消費券買
其實icloud係咪要同步先有用?想del機啲相 但係icloud又跟住del 咁有咩用
如果thumbnail都唔想keep可以用Google photo
佢會去iCloud拎返原圖backup
有冇見過香港有
啲人話如果用icloud backup相可以慳位啲 係咪真?
無見到有 亦唔知咩keyword
https://support.apple.com/zh-hk/HT205703

如使用「最佳化儲存空間」,你的裝置會保留較小且較能節省空間的相片和影片,所有原始的完整解像度版本則儲存在 iCloud。
其實幾好用 係過2個星期就要加多次
Desktop正
美森search oleophobic coating

2年前用過一次,偏向認為係智商稅。同有啲專抹mon嘅清潔噴劑差唔多,感覺只係清乾淨表面同極短時間防指紋。
好似都係買已有coating既moon protector算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞