[月經] iOS集中討論區 (196) 將推出iOS 15.4正式版 iPhone 12以上支援口罩Face ID

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
因為華為囉
Apple upgrade 得最勁嘅機 得好少人欣賞

Apple 最hea 嘅update,淨係sell marketing
先係賣得最好

數電子垃圾,冇iPhone 贏到iPhone 6/6plus
應該好多老人家仲係覺得侵侵ban華為搞到佢地冇5G用
無計
一般人只係care啲肉眼睇到嘅改動
轉設計
新色
大mon
TVB洗腦好勁架
15.4 RC更新內容改進整理

備忘錄與提醒事項新增掃描文字功能
iOS 15.4 「備忘錄」App 和「提醒事項」App 內的相機掃描文件功能也有進行調整,多出「掃描文字」功能

Safari 翻譯支援繁體中文
在 iOS 15.4 Safari 瀏覽器翻譯網站功能,也正式支援「繁體中文」,過去只能選擇「簡體中文」,這有助於瀏覽國外網站時,就可以直接透過翻譯來了解內容

新增 iPhone 13 綠色動畫桌布

新增追蹤通知

News+ 新增 Audio 選單

尋找App多出控制功能
在「尋找」App內,切換到「本人」選單中可以發現多出三個功能選單,分別是「編輯位置名稱」、「自訂尋找通知」和「自訂追蹤通知」
無,因為ceramic shield 唔係glass
1gb ram最短命iPhone
第3年更新iOS11 lag到入setting都freeze
第4年更新埋iOS12 fix lag就玩完

此後我打死都要買升ram嗰代
“As Apple describes it, Ceramic Shield is a "dual‑ion exchange process" that introduces nano-ceramic crystals directly into the glass, offering improved resistance to drops. “
加左nano ceramic crystal 既glass應該都仲係glass啵
6 plus 一出自己已經lag 機
行3x retina 縮落1080p 搞唔掂
係,時不時都lagiOS11直頭setting會freeze

我以為自己買到假iPhone
LCD點同OLED比
iPhone 6 同 6 Plus 仍然係咁多年來最暢銷嘅iPhone
加咗陶瓷仲點會係玻璃
人哋連個名都冇用glass呢個字啦
其實都真係差唔多只係將部5s變大

6s加一加RAM就玩到今日
咁藍寶石玻璃係咪已經唔係玻璃
加返句勿認真先
中文翻譯係,英文唔係
Ion‑X front glass 同
sapphire front crystals
一樣係名都唔同
有冇人呢排訂apple 野
要成十鳩幾日後先到
留意返 如果用緊防偷竊mon貼唔係上面開左4個孔果隻
有機會用唔到15.4果個faceid
咁唔換iPad pro 11了
本本想換新air加pro 11
而家換MacBook pro14 算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞