[月經] iOS集中討論區 (196) 將推出iOS 15.4正式版 iPhone 12以上支援口罩Face ID

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
咁睇黎仲頂到唔係咁急需
咁再等下lor
終於將全屋企所有人嘅機都升晒 15.4
等埋電量報告先up rc

暫時latest beta電量唔錯
隔離真係好鍾意FF 2020年6月嘅時候已經講咗用兩年時間將所有系列轉m chip 條product line一日未出曬 都唔會有m2 即係mac 系列將會大概兩年先upgrade一次 偏偏個個話m2 mba
因為大家只係將自己想要嘅嘢就當係傳聞
然將傳聞當咗係內部消息
前排訂咗13pro max
又話9-11號送到
今日已經9號 貨都仲未出
如果咁計嘅話姐係大家想像中嘅 M2 iPad Pro 可能都無咁快有
A12X/Z玩2-3年
M1=A14X點會一年就出新款
起碼有台積電3nm製程先會出新,4nm只係5nm改版
同埋m1話曬都係pc級數既u,pc周期無電話u咁快,兩年真係基本
apple 瘋狂推ipad

證明呢兩年疫情ipad 好好賺 sell 到盡
袋底嗰部都好好賣
2000 幾蚊又係冇得輸
m1 ultra單核性能始終同普通m1一樣
iPad Air 256GB個價始終都仲係比多少少上埋Pro 128GB既狀態

真係寧願佢用返A15個價拉返開少少好過
忍唔住買左比老母睇片
翻新產品 13.3 吋 MacBook Air Apple M1 16GB RAM屌唔屌得過
喱兩部我都1516咗好耐。
Air新機仲一年週期
Pro好快又update.
120hz同冇120hz

好難揀
而家多埋M1仲難決定

上年我都係叫屋企人直屌M1 Pro, 唔好諗Air
呢個唔錯
搬左gsuite個domain去icloud,擋spam簡直係垃圾級
用緊iphone xs做後備機
多數淨係拎嚟check blackberry email
間中影少少相
blackberry app強制要set個好撚複雜嘅密碼搞到好唔方便
本身諗住買se3點知3700

但係依家xs又倒水
值唔值得換電

同埋想問大家battery health係咪唔係線性
即係100%健康度同80%個續航差距係咪/>20%?
諗翻起啲youtuber發佈果陣話仲舊設計呃傻仔買
我都係傻仔,不過講真拎黎睇片個mon真係馬馬地,同等價位支那廠啲pad個mon真係好啲,不過支那係原罪
iPhone 11 Apple care 下個月到期
舊電仲有84% 但用左兩年 係咪都應該要換? 係咪就咁用產品支援個app登記就得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞