[月經] iOS集中討論區 (196) 將推出iOS 15.4正式版 iPhone 12以上支援口罩Face ID

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
老老實實,唔洗等新mba /mbp
1. M2 用4nm 同5nm差別唔大 真正大差別要到下年3nm
2. 低配升mini LED可能性不大,就算有幸升到都一定加價
3. 早買早享受
但係部機仲輕咗
New green iPhone 13 and iPhone 13 Pro wallpaper

M1 非常精準咁切合notebook 便攜使用者既需要,性能,續航等完全贏曬其他CPU廠
甚至能應付一般youtuber 既影片製作需求

唔打機,無其他冷門windows 軟件使用需求既話,近年M1 真係贏曬

套用經典quote:如果你唔清楚自己需唔需要M1 PRO / MAX ,咁你肯定唔需要買M1 PRO/ MAX
啲人等新MacBook Air係因為新design+MagSafe,M2先係其次
iPad Air AppleCare+ 加價
啲人想俾人知用緊新MacBook air

唔買新design嘅MacBook air,人哋點知阿
其實隻新綠色幾靚
屌以為買機要等埋3月
利申 果時買左13隻midnight但其實唔鍾意隻漸變藍
*以後
13隻鴨屎綠
新電池多少少容量唔出奇,但我覺得改擺位用嚟遷就5G天線
如果年半升級周期,M3最少等到下年年尾至2024年年初先有
有冇人 ios 15.4 rc 更新完成嗰個畫面 load 勁耐
睇返官網我部2017 ipad5電量同ipad air5一樣既
Se3用5g會唔會好快玩完
你見佢依家仲用緊M1 _____呢個名
可以預計M2都會好似依家咁分普通版/Pro/Max/Ultra
遲啲Mac Pro應該會開多個新名喺後面

所以我覺得啱用啱價就買
唔洗死等
呢兩個版beta 口罩ID 慢左好撚多
明明之前好快
無,好正常
MacBook Air 係等新design,M2只係理所當然要用

當然apple可以用返M1但轉design,但感覺好似買舊貨
air 隻藍咁靚而家又改隻柒色
iPad Air5 用M1, 少少想哭
加價
其實咪又係正常換u

不過一炮加到8gb ram呢個真係估佢唔到
以為會6gb先
竟然無15.4正式版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞