投考消防及救護討論區(5)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
想問咁多位有財仔既ching fib問既野係咪都係圍繞自身既多

都唔係既
我自己就部門 時事都有 處境題佔左大部分時間
自身只係輕輕就帶過左

你係wl定第一班ching

WL咋應該

WL+1
我就問自身多
自身佔45% (狂追問,屌打我又話想做,但點解無車牌無急救牌等等)
處境題40%(都係答完狂加情節,講到情況好離譜好誇張咁逼問,逼到我入死角口啞啞)
時事10% (好簡單既兩題,直接問局長,咩局負責乜乜乜)
部門知識 5% (只問左一題,舊年救護總去車數)

頭班
自介無限時
之後部門問題 救護站,自己住地方救護站,醫院數量
時事 立法會既野
處景題 兩大題 有追問
自身問題 價值觀 etc

WL
2分鐘自介
5%部門野 (咩係AED)
35% 處境題
60%自身問題 (瘋狂追問)
其實收到財仔 但又未叫BC既話係咪肯定係WL

同問

同問

除非有人肥bc或突然要推遲咁就會打電話搵人頂上

同問

除非有人肥bc或突然要推遲咁就會打電話搵人頂上

明白 咁ching知唔知救護Wl個情況係點 以往會唔會用曬
想問下有無巴打收到消防能傾通知?
救護十一月班已經簽co同做bc既師兄歡迎入谷
等入班救護求入tg
今日簽財仔嘅巴打情況如何?
今日簽財仔嘅巴打情況如何?

佢話已經派哂財仔

情況就係已講明係WAITING LIST,預2-3月入班,再等收信通知
朝九晚十奴巴今日係幾點交,今日同D巴打係到討論你 你洗唔洗咁神秘
頭班嘅師兄係咪已經收到幾時入班
頭班嘅師兄係咪已經收到幾時入班

想問有人收到肥仔信未
想問有人收到肥仔信未

救護?完晒嫁啦
有無巴打收到消防能傾email?
有無巴打收到消防能傾email?

今期考生少 請人多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞