投考消防及救護討論區(5)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
等緊救護fib, 自介度左好耐,係咁改完又改
最慘係唔知到時1分鐘定2分鐘,好似30秒都聽過,有d難預算
有無今期fib完既巴打透露下

我考無限時間添

我今日考 2min自介

thx bro

我今日考 2min自介

thx bro

我考都係無限時間
From group admin:

由於近日波台事件導致admin需要刪人,亦有人提出應該清一清cd rom,而我地都投過票。雖然中途比人終止咗,但贊成踢cd rom嘅人比較多,所以admin們都決定踢晒波台同cd rom嘅人。

而今日我留意到連登入面嘅討論,亦問過其他人對刪cd rom嘅睇法。明白到有啲人唔會有時間成日睇tg,一開tg就一千幾百個message會追唔到,或者覺得未有野問所以好小上水。站係你地嘅立場黎睇我覺得無問題嘅,我唔會強迫你地傾計或發問。

但站係一個group admin嘅立場黎睇,如果一個gp要保持理想嘅環境,cd rom當然越少越好。試問如果你平時cd rom開, 但去到fib就上水拎料,會唔會對其他active member有啲唔公平呢?active member 平時見到有關消防嘅新聞,有用嘅資料,fib題目會share出黎,cd rom就好似只係攞料,零貢獻的話...我相信個gp會好快完,變成一個只係吹水嘅group。

每個gp都會有唔同嘅culture, 我希望入黎 / 有心考嘅巴打們會多啲係度出聲,話晒大家將會係出生入死嘅同事,所以同大家混熟相信都好合理。

多謝之前嘅大admin將個gp嘅氣氛保持得咁好,希望將來都會一路keep落去。依個gp最好嘅地方係有大量嘅學仔,亦都有現職嘅fn, so, amb 同control嘅師兄們係度。既然有咁好嘅條件,點解唔把握依個優勢同佢地傾多啲計,問多啲野,了解多啲fsd嘅逸事同文化呢?

所以,先小人,後君子,如果有人長期潛水,admin們都係會del咗你。所以小弟在此呼籲多啲答同問有質素嘅問題,亦歡迎大家傾計,令呢到變成一個有心投考考生嘅聚腳地。

最後,多謝大家花時間睇依篇野
祝現職生意淡薄,學仔身體健康,考生過五關斬六將

屌 我間唔時都有講野 都俾人踢鳩左

由於近日波台事件導致admin需要刪人,亦有人提出應該清一清cd rom,而我地都投過票。雖然中途比人終止咗,但贊成踢cd rom嘅人比較多,所以admin們都決定踢晒波台同cd rom嘅人。

而今日我留意到連登入面嘅討論,亦問過其他人對刪cd rom嘅睇法。明白到有啲人唔會有時間成日睇tg,一開tg就一千幾百個message會追唔到,或者覺得未有野問所以好小上水。站係你地嘅立場黎睇我覺得無問題嘅,我唔會強迫你地傾計或發問。

但站係一個group admin嘅立場黎睇,如果一個gp要保持理想嘅環境,cd rom當然越少越好。試問如果你平時cd rom開, 但去到fib就上水拎料,會唔會對其他active member有啲唔公平呢?active member 平時見到有關消防嘅新聞,有用嘅資料,fib題目會share出黎,cd rom就好似只係攞料,零貢獻的話...我相信個gp會好快完,變成一個只係吹水嘅group。

每個gp都會有唔同嘅culture, 我希望入黎 / 有心考嘅巴打們會多啲係度出聲,話晒大家將會係出生入死嘅同事,所以同大家混熟相信都好合理。

多謝之前嘅大admin將個gp嘅氣氛保持得咁好,希望將來都會一路keep落去。依個gp最好嘅地方係有大量嘅學仔,亦都有現職嘅fn, so, amb 同control嘅師兄們係度。既然有咁好嘅條件,點解唔把握依個優勢同佢地傾多啲計,問多啲野,了解多啲fsd嘅逸事同文化呢?

所以,先小人,後君子,如果有人長期潛水,admin們都係會del咗你。所以小弟在此呼籲多啲答同問有質素嘅問題,亦歡迎大家傾計,令呢到變成一個有心投考考生嘅聚腳地。

算喇巴打 臨近考man就小圈子 圍威喂
個人認為救護真係請多啲人今次,能傾西走太多

巴打點知能傾篩走左好多人

算喇巴打 臨近考man就小圈子 圍威喂

未出post無人入,一出就衝入黎唔出聲收料
個人認為救護真係請多啲人今次,能傾西走太多

巴打點知能傾篩走左好多人

因為只in到13號

PM admin, 上面有tg username
man收到體能試未?
man收到體能試未?

救護fib完
完,皮已收
救護fib完
完,皮已收

救護fib完
完,皮已收

何解?好多唔識答?
救護fib完
完,皮已收

何解?好多唔識答?

每個人問題唔同 撞到好難個啲真係唔好彩
聽朋友講今日so體能要改期
今期SO體能都foul唔少人
關關都有人foul咁濟
勸大家再操fit啲 平時操多standard既幾下咁
呀sir捉得好緊

利申上次輕鬆pass哂啲test
但今次fail左burped 成績24下 而起碼有6 7野唔計

一樣
仲有十幾秒果陣連foul左我4-5下
今期SO體能都foul唔少人
關關都有人foul咁濟
勸大家再操fit啲 平時操多standard既幾下咁
呀sir捉得好緊

利申上次輕鬆pass哂啲test
但今次fail左burped 成績24下 而起碼有6 7野唔計

一樣
仲有十幾秒果陣連foul左我4-5下

原來個tg group冇左
Btw fib完 問d野都幾偏

聽人講多時事少部門 有可能仲會2題處境

其實睇你好唔好彩
我考果日無時事同極容易部門野
下一日既問題問D on9部門野加難既時事
希望過到fib

唔知要等幾耐...

起碼10月中

我打過俾佢地
佢地話要整合fib所有野再出result
話最最最早會九月尾出
但叫我十月頭等

日日都想打去問
有無人做完Smile Lasik ?
喺邊間做?感覺如何?
AO fib
AO fib

巴打幾號考?
正!
平時有咩有關消防既新聞都會出下聲
上次第一次考完面試之後即刻share内容
咁樣都要俾人踢

係咪因為我唔記得瘋狂讚啲所謂大隻佬同好有心去考日日post自己操幾百個鐘啲人?
正!
平時有咩有關消防既新聞都會出下聲
上次第一次考完面試之後即刻share内容
咁樣都要俾人踢

係咪因為我唔記得瘋狂讚啲所謂大隻佬同好有心去考日日post自己操幾百個鐘啲人?

你真係唔啱
幫人問 想知消防收到通知考體能同考果日通常相隔幾耐左右? thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞