投考消防及救護討論區(5)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
得罪講句 入group唔係大家放料同打晒list約出黎操面試咁有系統的話 入黎等人餵無咩意思

我自己隔1-2日都有出聲吹下水見有話題傾但唔係活躍份子
我知個gp目的想大家一齊討論唔想有人就咁入去攞料
清人封gp唔係問題,但點解要封咁耐去到下個月
如果平時都冇所謂
入得gp都有心想考,有時唔係唔想出聲
但個go幾百人
隔一陣已經幾百個回覆好難跟到話題怕冇人理

但而家呢段時間已經考緊,好多人都好心急想聽下考體能個情況
admin可唔可以正視下

有心想考..但又冇野想講? 咁入個GP黎做咩
心急想聽下考體能個情況, 但又冇野想問想講???
就算冇野問都可以傾下消防野都得架喎, 傾下入班又得, 平時做野又得
入面現職,等入班, 考緊既咩人都有
點可能可以一句聲都唔出
只要知體能點咪呢度問

隔一陣已經幾百個回覆好難跟到話題怕冇人理<<<< 咪又係咁傾,

我明 唔出聲果班係抵屌比人踢係抵死
但好似我咁平時久唔久出聲問問題/請教意見/交流下 /po下消防新聞都照比人踢埋出黎
只不過個gp實在太多人,除非日日出聲傾計比較活躍果d之外好多時都無人記得出聲

就算考體能嘅情況好多時想問既野已經有其他師兄搶先問咗,好多都係離唔開邊樣foul最多人/有冇人16x攞唔到斧頭/爬梯之類
同埋體能啱啱先開始無耐有啲師兄可能想儲埋等考多幾日再一次過問
例如幾多度近視過唔過到之類

好多巴打都表示 出post 之後
入左好多人 , 但質素極低
問能傾係乜 體能考咩都夠膽 200度過唔過到視力又有 搞到本身有上開水都唔想出聲
得罪講句 入group唔係大家放料同打晒list約出黎操面試咁有系統的話 入黎等人餵無咩意思

如果平時都冇所謂
但個go幾百人

就算冇野問都可以傾下消防野都得架喎, 傾下入班又得, 平時做野又得
點可能可以一句聲都唔出
只要知體能點咪呢度問

隔一陣已經幾百個回覆好難跟到話題怕冇人理<<<< 咪又係咁傾,

但好似我咁平時久唔久出聲問問題/請教意見/交流下 /po下消防新聞都照比人踢埋出黎
只不過個gp實在太多人,除非日日出聲傾計比較活躍果d之外好多時都無人記得出聲

就算考體能嘅情況好多時想問既野已經有其他師兄搶先問咗,好多都係離唔開邊樣foul最多人/有冇人16x攞唔到斧頭/爬梯之類
同埋體能啱啱先開始無耐有啲師兄可能想儲埋等考多幾日再一次過問

問能傾係乜 體能考咩都夠膽 200度過唔過到視力又有 搞到本身有上開水都唔想出聲

Del人之前講明可以pm番大admin, 如果真係被del而認為自己唔係cd rom嘅,pm 大admin 啦

一次過del咁多人難免有錯手,admin都係人 都明白被del錯嘅人會有啲唔開心,但係我地真係唔想益啲入黎靜係攞料嘅人

如果平時都冇所謂
但個go幾百人

點可能可以一句聲都唔出
只要知體能點咪呢度問

如果問啲無聊/官網有既野 真係唔問好過問 體能要求寫得好清楚 考個man連睇下都懶真係唔好考啦

如果平時都冇所謂
但個go幾百人

點可能可以一句聲都唔出
只要知體能點咪呢度問

如果問啲無聊/官網有既野 真係唔問好過問 體能要求寫得好清楚 考個man連睇下都懶真係唔好考啦

仲有成日問眼果啲 隻眼點你係咪都會考嫁啦 考之前唔好睇咁多電腦電話算啦
MC SIR屌晒你地老母
入過去半日,退出

利申:
今期SO體能都foul唔少人
關關都有人foul咁濟
勸大家再操fit啲 平時操多standard既幾下咁
呀sir捉得好緊

利申上次輕鬆pass哂啲test
但今次fail左burped 成績24下 而起碼有6 7野唔計

有幾有心呀?
有心到唔出聲就踢人
有心到唔出聲就唔益人
真係好有心

咪係 得罪講句真係好撚小學雞
如果我呢排先入gp俾人踢我都心甘命抵但係我已經入咗至少半年
好多人包括我入咗gp咁耐就係為咗等呢個月一齊交流下心得
點知等咗咁耐先用唔出聲做理由玩小圈子踢人走
唔出聲唔代表無心 唔通自己雖然有時冇出聲但係都逐個留言睇晒都話你知咩
我仲記得有條友話準備踢人叫人出聲之後有條友求其出聲問野man出左email未即刻俾人屌佢亂咁問問題
咁其他人咁出聲怕俾人屌都好正常
依家未考已經玩小圈子,到時萬一比佢地考到又玩小圈子咪實死

我究竟講左幾多次都話我唔係cd rom都照俾人踢出來
你都識講有四百幾人除非日日講野好出位如果唔係冇人記得你多唔多出聲
同埋唔出聲就代表冇心考就要踢出gp真係好撚膚淺
既然係咁就一早咪撚開個Gp啦
下下都覺得人地攞料先至入gp
唔通平時我都有入去傾下計吹水又要話你知咩?

有幾有心呀?
有心到唔出聲就踢人
有心到唔出聲就唔益人
真係好有心

咪係 得罪講句真係好撚小學雞
如果我呢排先入gp俾人踢我都心甘命抵但係我已經入咗至少半年
好多人包括我入咗gp咁耐就係為咗等呢個月一齊交流下心得
點知等咗咁耐先用唔出聲做理由玩小圈子踢人走
唔出聲唔代表無心 唔通自己雖然有時冇出聲但係都逐個留言睇晒都話你知咩
我仲記得有條友話準備踢人叫人出聲之後有條友求其出聲問野man出左email未即刻俾人屌佢亂咁問問題
咁其他人咁出聲怕俾人屌都好正常
依家未考已經玩小圈子,到時萬一比佢地考到又玩小圈子咪實死

我究竟講左幾多次都話我唔係cd rom都照俾人踢出來
你都識講有四百幾人除非日日講野好出位如果唔係冇人記得你多唔多出聲
同埋唔出聲就代表冇心考就要踢出gp真係好撚膚淺
既然係咁就一早咪撚開個Gp啦
下下都覺得人地攞料先至入gp
唔通平時我都有入去傾下計吹水又要話你知咩?

唔出聲入gp黎做咩
咁有心咪自己努力囉唔洗入gp收人料啦
咪睇下fib個陣新gp有無人肯分享題目定係個個只係想收料唔分享囉

舊gp就大家好無私考完講晒題目出黎討論既,上期大家都分享令到大部份人都有得入

踢cd rom就係咁解
咪睇下fib個陣新gp有無人肯分享題目定係個個只係想收料唔分享囉

舊gp就大家好無私考完講晒題目出黎討論既,上期大家都分享令到大部份人都有得入

踢cd rom就係咁解

唔知點解要咁睇得起個group
可能我唔係靠group嘅人
我第一次考救護
體能自己準備
能傾大部份人話好難嘅時候
我提早10-20分鐘完卷
到FIB面試會問嘅問題 應該注意啲咩 我相信只要勤力啲搵多啲唔同嘅書籍 根本會搵到

我其實明白點解你地要踢cd rom
但係我唔明白嘅係點解踢cd rom嘅時候要講到咁大仁大義
因為踢同唔踢 佢地講同唔講野 有話邊個啱邊個錯?

依家其實啲cd rom嘅怒點係 其他人幫我問咗我要問嘅問題 咁點解我唔出聲係錯 又或者係點解我出咗聲 但冇人留意我但係俾人踢走咗等等

咁佢地就係質疑 依個group踢人嘅標準其實咁唔清晰嘅時候 其實踢邊個唔踢邊個究竟係有一套標準 定係憑group入面嘅人主觀意願?

其實無論係有標準定主觀意願都好 係group嘅人都有權踢人走 只係當踢人走嘅時候又話我地個group好多勁人、我地咁做十分正確 係會惹人反感

踢cd rom就係咁解

呢個重點
屌你老尾 study grp就係giv and take
咁撚多人只會有人take小量人give

踢cd rom就係咁解

我第一次考救護
體能自己準備
到FIB面試會問嘅問題 應該注意啲咩 我相信只要勤力啲搵多啲唔同嘅書籍 根本會搵到

依家其實啲cd rom嘅怒點係 其他人幫我問咗我要問嘅問題 咁點解我唔出聲係錯 又或者係點解我出咗聲 但冇人留意我但係俾人踢走咗等等

咁佢地就係質疑 依個group踢人嘅標準其實咁唔清晰嘅時候 其實踢邊個唔踢邊個究竟係有一套標準 定係憑group入面嘅人主觀意願?

其實無論係有標準定主觀意願都好 係group嘅人都有權踢人走 只係當踢人走嘅時候又話我地個group好多勁人、我地咁做十分正確 係會惹人反感

你講得岩呀
有心考可以唔洗入gp
咁做咩咁在意個gp踢唔踢你?
唔洗拎料自己都搞得惦啦
何況都唔出聲架啦
入黎更無意義

唔好一邊話自己唔care一邊又好在意人踢你
到最後咪自己開gp"討論"

Gp係用黎討論唔係用黎比人入去做cd rom

踢cd rom就係咁解

我第一次考救護
體能自己準備

你講得岩呀
有心考可以唔洗入gp
唔洗拎料自己都搞得惦啦
何況都唔出聲架啦
入黎更無意義

仲有呀
大家分享係大家既付出
Cd rom唔出聲只拿料 無付出
唔可以針對?
踢cd rom反而係錯?
知唔知自己講緊乜野呀??
唔好比人踢又發老脾啦 好肉酸呀

踢cd rom就係咁解

呢個重點
屌你老尾 study grp就係giv and take
咁撚多人只會有人take小量人give

唔出聲=問題比人問晒,有心考但冇野想講,無人記行得我

笑死唔笑死

踢cd rom就係咁解

我第一次考救護
體能自己準備

你講得岩呀
有心考可以唔洗入gp
唔洗拎料自己都搞得惦啦
何況都唔出聲架啦
入黎更無意義

仲有呀
大家分享係大家既付出
唔可以針對?

點樣冇付出
FN啱啱先招人,體能都未考, 你想俾咩料 ???

現實入面任何決定都好難滿足到所有人,如果真係有人啱啱入黎就被踢真係只可以講句sorry

但係希望你明白依個gp上次有咁多人肯share係因為入面無cd rom,人人都肯share,但del人之前個gp近500人,得100幾人係active...你估到時fib會點?如果你有留意個gp嘅你應該見到今次救護fib已經好少人share野

如果真係想入番黎嘅等下次再開放啦,10月頭應該仲係考緊pt,我地好歡迎你地再入黎

踢cd rom就係咁解

我第一次考救護
體能自己準備

你講得岩呀
有心考可以唔洗入gp
唔洗拎料自己都搞得惦啦
何況都唔出聲架啦
入黎更無意義

仲有呀
大家分享係大家既付出
唔可以針對?

點樣冇付出
FN啱啱先招人,體能都未考, 你想俾咩料 ???

現實入面任何決定都好難滿足到所有人,如果真係有人啱啱入黎就被踢真係只可以講句sorry

但係希望你明白依個gp上次有咁多人肯share係因為入面無cd rom,人人都肯share,但del人之前個gp近500人,得100幾人係active...你估到時fib會點?如果你有留意個gp嘅你應該見到今次救護fib已經好少人share野

如果真係想入番黎嘅等下次再開放啦,10月頭應該仲係考緊pt,我地好歡迎你地再入黎

少人考救護咪少人share

一個都無,點睇, 五百人想入消防處但一入fib都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞