投考消防及救護討論區(5)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
有冇人收到AO FIB?

會唔會都係分批fib part 1 都係一批批咁call

好似呢兩日先 last fib part 1?
幫人問 想知消防收到通知考體能同考果日通常相隔幾耐左右? thx

Man預9月尾考啦
Sor各位師兄,唔想做伸手黨,但真係搵唔到(應該係我唔識搵),想問下救護隊目/總隊目既薪酬表係邊搵到出黎?thxthx

幫人問 想知消防收到通知考體能同考果日通常相隔幾耐左右? thx

Man預9月尾考啦

thx
正!
平時有咩有關消防既新聞都會出下聲
上次第一次考完面試之後即刻share内容
咁樣都要俾人踢

係咪因為我唔記得瘋狂讚啲所謂大隻佬同好有心去考日日post自己操幾百個鐘啲人?

你真係唔啱

小圈子到咁
收到體能email

幾號考師兄
收到體能email

幾號考師兄

我18號即報都26號考
師兄早一晚捕住消防個網
收到體能email

幾號考師兄

我18號即報都26號考
師兄早一晚捕住消防個網

man體能?定so呀
收到體能email

幾號考師兄

我18號即報都26號考
師兄早一晚捕住消防個網

man體能?定so呀

Man
請問多唔多人做住man考so?
成功率高唔高?
仲未收到既
我隔左成個星期,即係有排

收到體能email

幾號考師兄

我18號即報都26號考
師兄早一晚捕住消防個網

凌晨5點半報

我第二日下晝報 仲未收到EMAIL
請問多唔多人做住man考so?
成功率高唔高?

睇能力
仲未收到體能email
我第一日12點半報
仲未收到體能email
我第一日12點半報

遲咗一個星期報
收到了
仲未收到體能email
我第一日12點半報

因為你報埋so
AMB waiting 巴打收call未?
下面單新聞,點解救護員可以證實事主死亡既?
唔係得5個明顯死亡先可以宣告死亡咩?

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/511179-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E7%94%B7%E5%AD%90%E7%8C%9D%E6%AD%BB%E7%BE%8E%E7%94%B0%E9%82%A8+%E6%AF%8D%E8%81%9E%E5%99%A9%E8%80%97%E5%93%AD%E6%96%B7%E8%85%B8

一名28歲男子今早被發現昏迷在大圍美田邨單位,救護員到場經檢驗後,證實事主不治,警方正調查案件。

現場是美景樓一單位,今早7時許,一名28歲姓黃的男子昏迷在床上,其49歲母親發現後大驚,慌忙報警。救護員到場經檢驗後,證實黃已經身亡。其母親得悉噩耗後,失聲痛哭。

警方初步調查後,相信事件無可疑,死因有待剖屍確定。

死左太耐 有屍斑?

btw其實邊條法例講救護員有權cert人?我搵過消防條例,死因裁判官條例,生死登記條例都冇,有冇巴打指教下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞