[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(56)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果係由零開始連headphone 買,可能一半headphone 一半amp好過一黎就衝貴野
如果巴打已經有headphone 就唔怕啦
之前都聽左好多巴打意見
暫時就打算headphone同amp各15-20k
而家諗緊佢派個10k加落去headphone個邊
可惜呢排唔得閒周圍去試野
btw之前有日咁岩得閒上左英京試左隻叫elite嘅機
即刻放返低
放遲一陣我都驚自己會拎銀包出來
巴打而家有乜?
一隻個fd唔要嘅hd唔知幾多同埋最近入手嘅2541
其實我都覺得幾好聽

咁搵純amp方向冇錯先
定係唔使要多部amp?
一野轟晒落去headphone度?

btw巴打咁夜都未瞓?
我就睇新聞睇到瞓唔著係廳聽歌
一野轟晒落去headphone度?

呢個好睇你想點
換headphone一定最大改變,亦可以玩唔同風格
加amp後風格都可以有大改變,不過可能用其他headphone平d就做到相同改變。當然質素會有唔同。
所以冇一定答案,要試

夜收工自然夜都
明白
咁多筆直真係有排試,巴打有冇話聽開咩類型音樂,等其他巴打可以有d推薦收窄下個範圍
最好都係搵啱耳機之後先搵amp
我聽得最多應該係歐美pop同日本band
其實我一路用開p6 pro都好鐘意佢個聲
所以2541唔使點諗就買左

btw我曾經睇過一條信和 xxx earphone xxx嘅片
佢話r2r其實唔岩聽新野
但我聽落又唔覺有咩問題
有冇巴打有聽過佢呢個講法?
好多人都係用r2r dac配旗艦耳機(1266,susvara) 無咩問題 佢講嗰種r2r可能係tda1541呢啲舊式非排電阻式dac 個質素同ladder冇得比
lm
明白
有啲youtube會彈佢d片出來會click來睇吓
點知睇完好多都R晒頭
巴打覺得elite啱聽?啱就拎埋2541去試
冇話一唔一定要點分筆直
可以拎埋去試?
正常都得㗎,撥個輪去問咗先都好嘅佢舖頭套set up又唔同你自己嘅,你帶埋source、usb線、dac嗰啲去聽囉,如果真係啱聲咪all in 耳牛
elite係聽得幾舒服嘅
不過覺得都係有少少overpriced
都係試多兩隻先
繼續聽住我fd掉俾我個對棄將先
咁梗係啦,3皮幾嘢喎,分分鐘其他平好多都啱你口味
你個FD比你對headphoen係咩model
岩岩問佢話係hd660s來
其實我比較著重嘅主要係人聲夠密度有d感情,同埋低音靚
D8000
Porta pro好似都啱咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞