[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(56)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
p1x好中性, 前端俾咩佢就出咩,不過係動態, 聲音嘅自然度, 鬆容度, 會有好唔錯嘅改善, 因為我用dap LO去p1x, 所以有去唔盡嘅感覺, 如果用枱dac會好好多
不過始終都係粗略試, 建議巴打攞自己隻耳牛去親身試試
放假想去試burson Soloist 3X-Performance
點知ect showroom依家唔開?
有冇人知邊到有demo?
觀塘dmag有冇?
我其實都係打算呢幾日去試,但都係礙於佢嘅環境
其實我對佢介紹過個條viard線有興趣d
成日見人恥笑topping呢D數據廠 其實膽機measurement都可以做得好好 唔好只係睇sinad高低 電源噪聲呢d都好重要 失真得乾淨先重要
https://www.l7audiolab.com/f/erato-m7/
reddit 又有花生食 kz隻zex pro 聲稱係圈鐵壓電三單元 點知比人發現係得個動圈出聲 最撚正係呢隻野之前成日比人話鐵味重 唔好聽
https://www.reddit.com/r/headphones/comments/t78yuv/kz_gets_exposed_for_putting_decorative_drivers_in/
最好去dma facebook問下

咁型
馬撚後繼有人
用圈模擬鐵味,強國黑科技
膽機係做到靚數據死結係高電平高失真
靚牛對膽機好重要,不過成本貴

topping既問題係無調音,數碼聲
就好似新黑磚同金磚,點解一樣料既機
金磚要貴成兩倍係咪呃錢?
另外覺得黑好聽過金既,真係隻耳有病
應咗啦
話淨係提供調音建議 做到佢target嘅frequency response就完咗
冇理佢點做分音
e單都好笑啦支那就係愛做假呃人
吹到uto,800,adx5k都收皮
https://www.l7audiolab.com/f/project-vienna/
廿8蚊夠買3對原道
點解覺得黑好聽過金就係隻耳有病?
聽感有絕對?
因為你覺得唔好聽而其他人覺得好聽就隻耳有病?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞