[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(56)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
budget 1500+- 主要打fps同日常聽歌睇戲用
聽人推DT990 pro或者Sennheiser hd560s
有無邊隻推薦啲低啲budget更佳
有冇人用過b&o既耳機 想買一個電腦用
有個問題想問巴打
如果我想出去試hd600 hd650 呢d
但我手上冇流動既聽歌器材 得部iphone 可以點試?
去到鋪頭借佢地d機試?
之前買sony 1000xm4 同 bose 個 quietearbuds 都係去星際間DMA用自己部iphone試
冇留意人地點試耳牛
就咁用USB dac直插PC
會聽到好大noise

用轉頭分返開signal 同power
power插尿袋
已經冇咗主機板d noise
可以換耳罩用軟身蛋白質棉
會舒服好多 不過可能會改變聲音呢個係後話

舒適度可以睇呢個 有test戴上去一陣耳朵外圍的溫度差
https://www.rtings.com/headphones/tests/design/comfort
dt990 pro 250ohm版加amp好d,amp又係要錢
hd560s應該可以唔加amp,不過買hd58x好d
去DMA可以用佢地啲枱機試 但就無得自己帶歌去
用iPhone直接試唔係唔好,對於d易推嘅headphone都ok,不過hd600呢啲就麻麻地,就算買你都要預budget買amp
如果係試可以問鋪頭比部amp 你試,可能你試下Zen dac + hd600/hd650

通常我就自己帶player同portable amp去試野,特別情況就抬部adi2 dac去試
用iphone駁佢d dac就用得自己歌
我都未試過 下次可以試下

Btw 少咗好多人 試機舒服好多
仍然有開住喇叭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞