[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(56)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
補返句,budget 3-5k
姐係你要一部有streaming 功能嘅dac?

筆直幾多
純streaming 都得

但想內置有SSD /HDD 放歌
筆直3-5千

我唔敢換埋dac 係因為我怕換完又唔岩聽
A4BL 個聲聽慣好舒服

換dac 聲底唔同又好煩
原本想一部搞掂
試過shanling em5

聽完之後頂唔順
先打消換dac 念頭
你係想玩埋串流定純粹要個music server 放歌?
Music sever (手頭上大概有1.5TB 嘅無損檔)
咁soundgenic咪啱你,定你本身用緊soundgenic想換?
未入soundgenic
想睇下有無其他好選擇
同埋會唔會撞岩有用家分享
但係呢個價位應該得佢
或者其他巴打有other choices得其他巴打答
一係就自己整個fanless pc或者玩pi4
唔該曬巴打
SSD 版本over budget
諗過會唔會買hdd 版本

換dac 真係要好大勇氣
最怕比完錢返到屋企又無開心到

Fostex A4BL 個粒Pcm1792A 真係好岩聽
你可以買hdd先,過保再自己換ssd落去
同埋你可以帶自己隻耳牛去試機呀,試到啱先再諗,唔洗怕白撞喎,自己嘅錢緊係要試到啱自己心水,理得其他人點諗
如果間舖有sales出聲不滿嘅咪black list間舖
多謝巴打

搞埋dac
又要放埋歌
筆直要翻幾倍先得
慢慢黎啦,覺得a4bl啱聽咪用住先,搞咗個nas先囉
之後真係遇到鍾意嘅dac先再諗換唔換啦
你可以平平起買部pi4,加隻HDD試下好唔好先再諗
巴打可唔可以分享多少少聽感
同埋用落會唔會唔流暢個d
其實我有少少為買而買
隻headphone 新舊係唔係一個concern?
我個隻用咗~10年, 怕壞所以想消費券買個新
我見ad2000 release date仲早過k712
我諗住買5 對yaxi pad for koss pp,有冇人想夾
我覺得同幾時release冇乜關係 岩聽就去馬
金聲DMA都唔見有
要再睇下
信和間hot earphone pro唔知有冇得試, 可以facebook問下
星際apex都見到R70X同埋ad900, 可以問下老細會唔會幫你訂其他款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞