[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(56)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
可能佢啲嘢要一套咁用,例如聽Vondita會稍暗,M1/F1就加強中高頻表現,你分開用會覺得好重味精,但一齊用你又會覺得好似啱啱好。
新手啱啱入門

啱啱join 左 tidal hifi plus 個plan 之前用Spotify 多

剛剛買左部ifi zen dac v2

手頭上得一隻Sony sony wh-1000xm4 係耳機插線用住先

如果budget 2000 左右 有冇耳機推介

聽歌係雜食型 咩歌都會聽D

睇左兩款dt770 pro 80 or 250 ohm

hd 650 sennheiser (我知係 out 左 budget)

想請教下大家意見
巴打鐘意sony 聲?
唔係 買過陣係貪佢個降燥
對耳機其實冇乜概念 所以先上黎問下巴打們既意見
650 600 中頻靚 雜食無得輸
zen dac 夾HD600/HD650/HD6xx穩陣d
新手想入手~1k耳牛
想問有邊隻戴眼鏡都舒服?之前試過有啲會夾眼鏡同埋輕都好緊要

聽開古典/廣東話pop

HD58x或者DT770 pro啱唔啱
想問下3隻分別大唔大
我上網睇過唔少人推介hd 600
kph30i clear, kph40
HD6xx理論上等於HD650, 所以你可以google 返HD650 vs HD600就得
估唔到咁平
1k左右係咪佢最好
要夠輕、眼鏡friendly,呢兩對岩曬
聲係絕對唔輸1k左右 headphone
買曬兩對都仲係好平
當然都係會有d trade off, 主要係結象唔會好似over head headphone 咁大,不過以佢地個設計黎講係合理
drop有團購ad900x特價 可以諗諗
有閒錢先再盲狙koss啦
補充多樣野, 呢兩對咁平都值得推薦係特例,唔好其望其他差唔多錢headphone 都有咁既質素
beyer既pro 係for studio,會夾頭d
我就用過880非pro 版,舒服唔夾頭
真係有咁既分別?
唔係一樣design 咩?
我淨係知pro 版個headband 皮可以換
PRO係夾得緊少少, 試完最後入左非PRO版, 係舒服既
利申: 已經賣左
而家屎忽痕又想搵對OPEN BACK
I see
買HD600
係咪等DROP 減價入6XX抵D
都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞