[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(56)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
1266 試吓好啦 個配戴真係唔係人咁品

試過一次1266,好後悔以前 Senn 音響展有擺檔時冇試佢對 Orpheus, 而家都唔知仲有冇機會
我反而關心佢吹到咁勁,佢嘅各方面表現係咪真係好到可以compensate 到佢重量同配戴感嘅問題
講起低頻,我幾滿意x9000可圈可點
唔知你frd 咩setup
不過我set野就雞雞地
roon 出auralic altair g1然後balance出singxer sa-1 然後就係he1000se
不過呢set我都夠玩了 退燒了 係見有人講下he1000se先上下水
巴打收到x9000?
he1000se he1000v2同arya有咩分别?
Fun巴出review啦
我覺得係量唔夠, 不過個質就幾好 不過我係大z1r都會嫌太多低頻
講爽快同細節係做得好
不過如果要大大力impact同下潛深就比唔上動圈
Dan Clark Stealth冇乜人講.其實聽感係咪好另類我見大部份人嘅comment都係圍繞着好多detail但係低音比較少同埋薄🤔
Dan Clark 一向都唔係勁多bass,都係夠就得呢類
好似有巴打有?
人聲密度高 lcd-4可以一試
好似已經搵唔到新貨
呢隻我都有d興趣
新貨要訂
邊間有得訂?
係咪真係有架英京又話停產左
咁ect係代理,梗係問佢啦
唔知我淨係試過第一隻
其他你試下先好 d人話分別都唔細?
聽日打去問下
出新機?
啱啱今日先喺buyandship 攞到對HD8XX

上咗耳半個鐘 用緊原裝線 個聽感係唔錯 但個人覺得有啲怪

細節有800s 8成幾9成 但聲場去唔到咁闊只有一半度 可能煲開咗會再好啲 或者係我用A90唔夾

速度快嚟快去 動感足夠但唔係好似Focal 咁誇張

低頻係比較乾淨 量啱我個人口味 叫做啱啱好

暫時少量EQ將個中頻拉返前少少 聽落好舒服 無咗stock嗰種飄忽 多咗紮實感

高頻無野彈 通透唔刺耳 對我嚟講有90分 我自己會想加多少少空氣感 不過本身都夠好

總之以5000價位嚟講好抵玩 等緊過保可以試埋sticker mod 睇下會唔會變到800s

恭喜冇伏
咁似乎係頭幾batch 先有問題,都好d

ps 屌,依隻垃圾嚟,雖然有人搞到啱聽但你都係咪撚柒買
btw 打手巴8xx SN幾多? 我15XX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞