我女朋友想回流香港 (加拿大PR)

301 回覆
32 Like 861 Dislike
如果第時結婚,會唔會生仔女?
係咪係全家再返加拿大?

香港學校全力推緊共產黨式教育
黑變做白,721 同 831 係黑暴搞事
唔好幻想自己可以係屋企教得好
學校全方位搞國安教育,細路大咗實變小粉紅

香港文化同大陸一體化
誰大誰惡誰正確,有啲人係凌駕於法律之上

做港豬不問世事真係 work? 政治唔關我事?
不如你睇下動態清零,封區有幾 on9 先講
回流on9,完
想問下巴打你返左黎香港做野係咪都係要比加拿大稅
加拿大PR會過期架
有大屋唔住住垃圾幾百尺窩居

真係唔覺香港有咩咁好

政治唔洗多講...地方細芝麻人又多夏天熱到西咁

玩嘅地方又係得迪迪尼

只可講你回流香港你會好後悔
2個加埋 C$120k 既話 你絕對留係加拿大好d 番到黎我當你2個加埋搵1M hkd 你既生活質數唔會有點太大既提升 當然你講到屋企人其實就屈機 因為屋企人大哂
如果入藉 全家都冇人係加拿大 係可以做非居民
個啲捱左10年既中產或者有父幹 收成期咪話易 你依家返去捱多10年先上到位
中文台特登買大叔的愛做星4,商場搞mirror活動排大隊,呢到班香港人一樣追mirror

加藉除時番可返加拿大,所以試下香港都冇咩所謂
我會拿埋citizenship ~ 但是諗下一步
Thank you for your comment

citizenship 一定會拿,只是下一步少少迷網
會生仔女 ~ 諗起教育當然會覺得加拿大好d

女朋友個point係有屋企人係香港,生B坐月同工人肯定比加拿大自己一個人好~

小朋友有家庭樂可以同公公婆婆爺爺奶奶一起~ 好多relative係香港 ~

係加拿大就只有 Do Re Me 三個 lol
香港越黎越扭曲,大環境係篤灰,互相監視,表忠,double think
對小朋友既成長不利
唔好上連登問,佢地只會無視所有野,番香港=傻鳩,但自己加拿大都冇去過
係加拿大揾另一條女啦
香港做男人世界級地獄
唔好戇鳩,香港搵錢咁易,點解D外國人唔係爭住嚟,係爭住
樓主返香港就後悔
不過有passport,唔會閪得曬
點解
會生仔女仲返香港
做人唔好咁仆街
呢句係你自己幻想出嚟
不過佢要死唔通阻止佢咩
每個人既理想生活唔係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞