[航空]連登飛機膠討論區72

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
748同787都係GEnx梗係
李加坡同malay4月1號任入…SQ daily 2 HKG, CX biweekly
加埋TR 1 daily
其實CX未收皮我都覺得係奇蹟

Daily 去贏國 贏國爆到九彩
去啲英美歐澳 一星期先一架兩架or less

點圍皮
到而家正常人要飛已經唔會再考慮CX
一定揀啲班次同服務穩定好多
嘅目的地航空公司
true…我plan緊6/7月去旅行…佢而家先出到5月schedule 仲要一個月最多得幾班機
咁我點bookQT酒店呀大佬
最壞情況都要考慮SQ/QR轉機
去歐洲?
聽講有間航空公司很高興送您到歐洲
HKG出發唔係daily咩
係返hkg先係weekly
多人走到領事館叫CX加機去Perth YVR
We are delighted to announce Qantas will be launching four weekly flights from Melbourne to Dallas Fort Worth (DFW Airport). Beginning in December 2022, this route is one of the longest in their network at over 17 hours and almost 14,500km, and will be operated on the Boeing 787-9.

This marks the first time Melbourne Airport has had direct flights to the United States beyond the West Coast of Los Angeles and San Francisco.

@MEL fb page

發現架東航墜地之前已經甩左個機鼻
懷疑架機空中解體
因為AA放棄左澳洲,所以加機?
AA退曬B757, B767, A332之後唔夠機用,加上本身同QF JV已經可以share revenue + cost,其實同自己做無太大分別
呢堆機飛到美國-澳洲咩
要拎返787飛歐洲,AA仲要飛doha接手qr
建議因航改做乾租公司租機比ow成員
有租機比qr
太少
成堆有F 77W租晒比QR都唔夠
東航單野, d遺體係咪未搵番~~~
但大陸以前唔係有viscount同trident飛機 都係英文cockpit 咁boeing/md冇翻譯?
其實呢度有冇人玩flight sim?
Infinite flight 不過係溫書用only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞