其實TVB真係玩撚完

702 回覆
2291 Like 49 Dislike
CCTVB 玩完咪用 ViuTV 囉
其實已經開始用
維港show有Mirror、選舉宣傳直頭唔用CCTVB藝人
如果CCTVB 再咁 dup落去,政府真係改用 Viu 算
Ching 好撚癲 一個post屌打所有Viu pr
用行動說話!
客觀黎睇
如果一個藝人想要入行/知名度
都係會上viu 去全民造星
都唔會去tvb 藝員訓練班
至少造星落選果班都有d 人氣,可以做kol搵食
藝員訓練班真係搵鬼識,幫tvb 拍戲賺幾千蚊咩
到時班賤種咪話 政府發牌唔通唔跪咩
跟住又話公司高層問題 唔關佢地班狗仔事
再搵MIKE導又致一直堅持的人或者搵班鏡狗仔IG食下黃店比班小黃人打飛機囉
其實真係好慘,幾千蚊唔係捱幾個月,可能十幾廿年都係幾千
人地係想做歌星/演員
唔係廣告從業員
電視台唔應該賣廣告?專心藝術?
咁就唔好要d藝人帶貨啦,咁7過賣廣告呀
係囉,TVB都冇廣告從業員,專心做戲
咁人呢?有冇邊個介紹吓
唔好再講廣告啦 好無呀
好撚樣衰仲要放到大一大
淨係得你班鏡撚會爆買同覺得靚仔
呀姜B都話自己做音樂啦
你覺得佢似音樂人定係廣告從業員
自己上TVB網睇啦
咁撚多人
帶貨不嬲香港人都覺得柒架喎 有問題?
不過我淨係知道CCTVB D歌手唱歌閪晒走晒音 全世界都會笑(黃宗澤, 鳩柏豪等等)
反正VIUTV D廣告從業員唱歌走撚晒音班FANS仲係到好聽好聽囉 再唔係就出黎吠 香港家下最多廣告佢地好叻好叻 笑人眼紅點點點喎
咁想問俾你開拍TVB愛情劇搵邊個做男主角?
唱歌難聽=素人
睇佢地成長先好睇
但屯門娜娜又唔見佢地咁講
幣在大家都藍
但tvb收埋啲仔咁柒 好難追
琴日先有條仔講錯野
咪講撚左羅天宇囉
仲有冇?
連登仔2年前 藍唔係一律都反?
咁美心閪 我係咪可以食吉野家?
咩年代呀仲睇TVB
開個Disney+ Netflix 可以睇成晚啦
連續幾個月不停踩live
唔停D人死曬啦
其實我想問tvb養住咁多人
你哋成日咁想佢執笠
咁執咗,啲人去邊呢?
你間黃viutv接收曬?
有資源養咁多監製、編劇咩?
佢哋自家劇一年得幾套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞