其實TVB真係玩撚完

702 回覆
2291 Like 49 Dislike
連登係viutv討論區?
唔係淨係得睇電視一種娛樂,啲tvb打手死撚開啦
每次睇親下面張相條友就想嘔
早排套«愛上你的衰神»
叫人反抗 唔好懦弱、見義勇為
又係咩隱喻?
的確幾正
廖化當先鋒
得啲傻閪先以為姜濤係黃Mirror係黃
佢哋意淫得高興;人哋賺錢又愉快,咪算
一個Ali已經冇咗2千萬廣告費
個篇野分析左啲乜
個人感受IT9好好睇TVB好悶
有咩值得參考?
比啲時間人地啦
岩岩上位就視帝咩
樓主都好中意tvb
咁成套鐵拳英雄應該繼續禁播
余德丞都係好多年喇喎
梗係,我想佢好先討論
男演員喎,Mirror?
Viutv有啲劇同綜藝串到應一應喎 例如it狗宣明會
我支持tvb架 但拍得再出啲再串啲就好喇
美國聯邦通訊委員會(FCC)周四以4比0表決,將中國聯通(0762)逐出該國市場,FCC主席Jessica Rosenworcel表示,「越來越多證據表明,中國國有運營商對我們的電信網絡安全構成切實威脅,這越來越令人擔憂」。

中國聯通必須在該禁令發布後60天內停止在美國提供服務。中國聯通在聲明中表示,公司已遵守法律,FCC此舉「沒有任何正當理由,也沒有提供必要的正當程序」,將「積極維護公司及其客戶的權益」。

FCC兩年前就對其提出質疑,要求該公司證明自己獨立於中國政府,否則可能面臨從美國市場被驅逐的程序。

FCC去年已向中國電信(美洲)開出禁令,中國移動的准入申請則在2019年遭該機構拒絕。而FCC亦經對中國運營商Pacific Networks Corp.和ComNet啟動「類似的吊銷程序」。

中國聯通是中國最大的運營商之一,但不是美國的主要服務提供商。中國聯通在美國提供移動服務和固接專線服務,以及互聯網接入、雲和數據服務。

Tvb冇廣告咩

Viu撚邏輯:
個人覺得好睇=全世界都覺得好睇
自己有睇=好多人睇
咁咪有成功感
覺得自己主導輿論 贏咗
其實搞緊啲唔關事嘅人
你又唔係人哋心入面條蟲/熟人
點知人哋黃定藍?
唔可以賺藍養黃?
唔可以畀公司畀逼?
又無好似揚明咁高調撐警
都要畀班黃衛兵反
非黑即白 只要tvb唔封殺
嗰啲藝人就自動=藍

咁樣搞到人屎都無啖好食
如果本身黃都憎鳩你班死黃絲
假如當有一日愛奇藝、騰訊呢d大陸野,黎到香港插旗,獨立開台,搶佔大氣電波

咁tvb就會自動歸納為本土廣東話台, 同有線、now同仇敵愾,相信到時又會「翻生」
Ching ho ball
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞