其實TVB真係玩撚完

702 回覆
2291 Like 49 Dislike

呢度明明講緊間酒樓唔撚掂

你又話街口間炸雞好多粉

覺得炸雞多粉就自己開個post屌間炸雞

你個比喻一流
都唔知個TVB護主阿姐做乜
Viu本土劇都冇幾套
我當TVB執撚柒左
以後香港人咪黃金時段睇埋啲外購韓劇囉
同埋啲垃圾綜藝
吹到集體回憶
唔好玩啦
啲劇上下新聞係連登推爆Post就以為好紅咩

至於劇既數量
一個香港電視台播外購劇既數量仲多過自家劇
真係講唔通

至於啲綜藝就唔爭論
鐘意睇班MK仔既咪好睇囉
TVB 嘅觀眾群係班老嘢 佢地都唔會鐘意睇20+ 啦!佢地英文字都唔識,點會咁潮識Mirror ? 讀都唔識讀出嚟

我屋企兩老淨係日日睇TVB 仲有啲茶餐廳同埋老人院 佢地唔會想學新事物 新藝員。。
Tvb 係原罪 冇錢請pr
紅viu成最大贏家 繼續賺黃養藍
又spin去咩紅、黃、藍
真係冇撚得救
香港人都係垃圾 鏡粉繼續追星繼續做港豬
先唔講黃藍
tvb的確無人好用

然後兩個都係打手
唔分黃藍既啲人都唔會反TVB啦
咩TVB戰線又唔關黃藍事?
TVB玩完不知幾開心
最好CCVIU落埋去陪佢
Tvb應該學viu 咁 請成班PR去Facebook / lihkg 洗地
垃圾劇都變神劇 同埋繼續買播韓劇播咪算囉
笑死 之前啲人話mirror 垃圾
啲人span話佢好黃,支持本土文化人
依家又唔比span 你玩哂啦
收視TVB贏 = 2022年仲計收視
計Youtube View TVB贏 = Youtube View 可以買既姐
計IG Viu贏 = Viu真係好受歡迎,姜濤IG買假fans就等於佢唔紅?
TVB 40幾歲人仲後生仔傾吓偈 = TVB老人台
Viu 35歲女團 = 勇於追夢
講唱歌唔夠講就屌人樣衰
講樣唔夠靚就屌人大陸鄉音
點知Viu都成班大陸仔
就話Viu好黃又盛
爆埋Viu又紅又藍
就話唔理總之TVB要輸
吓,我個post係認真討論TVB現況
我係想佢好架喎
咁你叫埋啲人唔好睇Viu
Now新聞抽起新聞都仲要睇
爭咩兩邊都係垃圾 香港人根本搵錢至上
如果香港人咁團結就唔會搞到而家咁
叻嘅就移民 垃圾就繼續做港豬追紅viu 講mirror
繼續精神勝利法 以為自己贏咗 得閒就屌吓TVB 叉下電
當自己仲係黃
塔利班同ISIS比
塔利班殺得少人啲
所以你支持住塔利班反ISIS?
睇吓IT狗個班底
tvb尾燈都望唔到

總之就紅底必勝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞