〔逃脫7〕請選擇目的地:

1001 回覆
202 Like 5 Dislike
P牌仔冇票決定唔到
同埋我應承左唔帶風向住 呢一輪利弊分析已經頗明顯 睇你地點樣選擇了
噠 都應該係木片風鈴聲
依家係睇大家點詮釋「嗚..呼..」
想知最尾個行擬聲句係唔係次次都係主角既聲,定係都會係其他聲
如果咁計, 咁間房咪有3個人?訓緊既狼人, 主角, 風鈴個邊既人
唔係每次都屬於主角
故事一開始時都有嗚聲 當時我以為係主角喊緊
我想去轉2A先
走先啦 留得青山在
依家大機會係嗚嗚嘅竇
有冇人log out 睇票數
推 睇返文本先決定
當然噠噠都可以係風鈴聲 但賭唔賭就睇大家了
活人盟友得ching0同金毛
已知金毛要有光加鏡先出現到
ching0 響實驗室
狐獴無聲
所以發現敵人嘅機會率好高
加上而家有雙倍傷
保命嘅前提下
我建議酒仙
人冇事先做到世界冠軍
睇返之前作者寫法,可以話絕大部分最尾個句都係主角自言自語/佢自己發出既聲/心入面想法,所以都好有可能「嗚..呼..」係主角發出既聲
留得青山在派

呢次一死扣兩hp , 得番1hp 基本上係依加仲有咁多迷團嘅情況下係輸緊,一定唔可以扣血。

走啊
而家先追到P.13
好想飛哂佢但係又驚Miss咗重點分析
開燈17
摸黑2
風鈴33
左方40
離開35
A. 開啟桌燈
B. 摸黑前進
C. 往風鈴方向前進
D. 往左方靠牆走
E. 留在原地不動
F. 離開音樂室

得D同F有避險意識,D較進取,但入到黎已經證實咗音樂室冇特殊情節,繼續留嘅風險回報得返銀器或其他道具或情報。依家吞精狀態下冇容錯空間,接多招可能就直接GG好似搏唔過喎。重點應該放返天台同圖書館,唔好節外生枝
支持離開音樂室be water,改去2A搵道具/情報啦
竟然
一定係離開,一死就剩番1hp , 現階段根本無本錢,亦都唔值得搏,走啊
勇武探險
如果真係要分析得咁細緻,即係今次嘅腳步聲並非無面學生(躂)而係沉重腳步嘅謎之角色(噠)
金毛仲算活人?
之前有前科,吞精狀態俾狼撲殺會扣3hp
而家再撞狼可以直接end game
搏唔撚過
尤其吞左精
其實係少少有狼蹤影嘅地方都應該盡量避

摸黑摸牆都係伏
俾你摸到野又有聲,睇唔到野你又無得著
手頭上乜野都無
主角又係廢棒 又吞完精
宜家再前進9死1生
大家唔好當主角係神
佢除左廢 運氣都極奇咁差
突然諗到,如果真係有訓緊既狼,又有木風鈴發出既聲,可能d風鈴聲可以cover到主角搵野既聲
當然都係假設,暫時都唔知點投好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞