〔逃脫7〕請選擇目的地:

1001 回覆
202 Like 5 Dislike
第三個方法係用電腦搵外援
金毛肯定bad end 鏡中世界唔會係答案
主角嘅方法係開大閘逃走 但失敗左
清綾應該係未同校方真正Full power咁打過 有設計圖可能先有希望
夜晚騎士會放狼人出來收我地皮
咁仆街 蛇王
好似約定的夢幻島咁
可以接通去。。。
有堅持先有希望定
有希望先堅持
Hk
我講既第三個方法係主角搵齊紙條解到密,再去電腦室到搵答案
不過清綾線我都想睇下,希望我估錯其實唔係bad end/失敗左仲有last chance
外面嘅人冇嗚聲
大機會係無面風紀
都可能係校方高層(樓座男)或新人物

友方機會應該係0金毛已經在場
其他乖寶寶唔會上來 何清綾又冇動機上來搵我地
估計 清0 線最尾係她會挑戰boss
有機會贏 但一定好難
失敗咗她會gg

但好似你咁講 主角都仲有機會嘅
其實閂燈入廁格會唔會有啲蠢,如果本身5樓係無人會上黎,廁格鎖咗唔會仲奇怪?
假設佢可能係無面人,但無面人唔會捉人,唔係更加應該直接離開廁所?依家樓主話差一round有特別情節,仲要到特定地點,咁姐係一係出廁所就有特別情節,一係miss咗?定又可能其實個特定地點係無機會去到依家?
你講得好好金毛變被動者
我會覺得係就好似流亡咗已經無能為力再無插手嘅地方咁
佢某d行動可能有份造成今時今日嘅吞精或者巡邏,咁郭倫嗰d咪會將呢d歸咎於金毛等等,而唔係諗做乜L要吞精

清綾比我感覺係要清零
而為咗咁佢已經殺紅了眼唔會計較其他嘢
例如我哋明明係少數嘅抗爭者
佢都會毫不留情咁伸9我哋一腳仲反鎖自己理得我哋死
所以我一向對佢有d保留
我諗要攪清楚我哋同佢計劃分別係咩先諗合唔合作或者係點合作

希望打完大佬
係可以解放大家
唔使再受制於個畸形制度
遲早唔係死就要變成怪物

(頂 一路打一路好心up)
冇睇夢幻島 嗰度係點?
應該冇乜可能一出去就特別情節未入廁所之前已經係觸發左特別情節
出面99.99%係敵人,你就咁出去真係自殺
係 好希望幫完清綾之後
可以救曬所有人出來

徹底終結呢場災難
啱啱諗到
9up下
金毛提到香港
即係宜家嘅格局比學校大
如果呢個係關於香港嘅抗爭
會唔會學校就係戰場
出到去就係世界
但唔知鏡像世界代表乜
罰你重睇#1
特別情節係100正評觸發 與身處地點無關

無面風紀會捉我地吞精 唔應該比佢地見到
巡房者鳩巡就算架啦 唔好太大動靜應該還好
學校係2019後香港嘅再教育營(?)
鏡像世界應該係移民外國
終於追到live喇
樓主文筆好好 好帶動到氣氛
好少可係追故post見咁多巴打一齊分析好正
搞到我未追晒之前都唔敢投住
人類細路仔喺怪物世界作為食物俾人圈養住
知道真相之後要逃離怪物世界去人類世界
但其實佢地嘅出現係因為人類以佢哋作為代價
換取兩界之間嘅和平
依家社會有種人,係又踩左派,又踩右派,兩邊都屌,兩邊都傷害哂先,之後就話如果係自己會點點點,令我覺得佢似清0,好似唯我獨尊咁。

同埋我覺得好奇怪,當未有主角嘅時候,清0都可以繼續收埋自己係實驗室發功,佢要設計圖,會唔會只係最後當自己練成法術,當自己可以隔空殺死啲無面人同狼人,之後就當自己贏咗?好FF吓。幼稚仔嘅我訓教算
樓主可以喺咁少嘅文本體量入面營造到一個咁完整嘅世界 又渲染到恐怖氣氛出來
仲要刻劃埋抗爭影子

真係功力好深
想跪拜了
〔逃脫6〕請選擇目的地:
https://lih.kg/vMBmrdX
#886 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

但你睇多次佢個黃字
佢每round都係倒數緊唔關事架
佢係100正評就觸發
指定回合數內先有

不過我地應該每個po都觸發到所以唔使太貪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞