〔逃脫7〕請選擇目的地:

1001 回覆
202 Like 5 Dislike
live咗,投E啦!
鍾意你個名

同意all in E
E200幾票大比數通過
啱啱諗到再補多句
套返個背景入去811學校史講嘅野就十分清晰啦

……本校師資優良,校風純樸,接納多元不同,建立民主......
香港、東方之珠、東西匯聚、國際都匯、民主社會
……八十時代初期開始引入弱勢社群入學,包括殘障、低收入、少數族裔等符合年齡學生......
鄰國走難落黎果班
……於二千年代由中學改建成其他用途......
1997後易手
……二零一九年後再沒有入學生......
2019後

鉛筆圈著「沒有本校生」幾個字,下方寫著:

特別用鉛筆圈著「沒有本校生」
講緊圈果個人鬧緊香港無架啦「再沒有香港人架啦」
然後下面條友寫字回應返去:

那在看的你是誰?
你咪就係香港人囉屌你老尾
啱啱追晒po live左 見到內訌之後樓主應該放左好多水
睇到呢度之後真係心噏咗好多 , 開始推呢個故嘅動力都冇
照咁睇喺廁所甩到身(希望啦)就上天台應該係共識
問題係上完天台/萬一比人捉落禮堂之後下一站應該去邊

我自己嘅諗法係:
1. 圖書館?搵唔到電池補給之前唔考慮
2. 音樂室?好多人估特殊情節會喺呢度發生,如果係觸發狀態可以去撞下
3. 課室?較為安全嘅選擇,順便搜索字條同物資;個人認為重要性嘅次序係2A => 3D >> 4A = 4B
4. 電腦室?睇完書+掃晒班房字條再考慮
唔好死
同埋照鏡見到金毛嗰一刻就聯想到之前有幅畫 , 係2019年前線手足同1989天安門Linkup個一刻
你唔鍾意可以當普通懸疑故睇都無影響
就算無我9up果堆寓意,故都要繼續玩落去
都幾確信墨顯巴唔會畫出腸話呢度係香港反抗成功乜乜物物

更何況都係我9up啫,可能我諗太多啫
一方面覺得好高質 同埋好享受同大家一齊追嘅感覺 加埋好鍾意文雀 好想佢同郭倫出到去開開心心

另一方面嚇到瀨屎 唔敢自己去廁所

但最大感觸係勾起好多同現實相關嘅事
明明已經唔想記起 但所有野都逼緊我地記起到底發生左咩事
Lm
可以學文山同阿倫咁
日日落樓吞精返返班房又一日
唔睇手錶當無倒數其實都幾寫意啊
仲有得揀自己落去定俾人拖落去添
呢一張
睇你之前comment
仲以為你係純粹好反感同正字掛鉤添
剛剛爬一爬po整合咗幾次觸發特殊情節嘅記錄
方便收窄範圍,同時希望大家唔好再誤會個機制……
乖仔唔上五樓....係阿倫的話避完再出來say hi
冇諗過社會實驗係同現實發生過嘅事驚人相似
和勇分化,本土崛起,和勇不分
皇巴有心

推斷特別情節應該係音樂室架啦
但我地除左後台之後有內訌咩
開燈嗰下?
咪第三步和勇不分囉
第一行同第二行一比較就好迷
圖書館出去先一步就到2/F個樓梯位
但佢地係差兩回合而唔係一回合?
「你知道設計圖是什麼嗎?」

「是那傢伙要的東西嗎?應該又是那些瘋狂的東西......該在她不敢進去的圖書館吧?」

清0怕蛇/神獸
希望我地可以走到光復學校嗰日 帶埋郭倫出去
但郭倫時日無多 好大機會喺我地搞掂之前就死同上個故嘅阿六/媽媽一樣
如果作者後記真係有開分身acc突登講偏激野就神了
雖然墨顯巴咁忙應該無能力做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞