〔逃脫7〕請選擇目的地:

1001 回覆
202 Like 5 Dislike
好鍾意你對佢地三個嘅詮釋
其實真係超級fit香港嘅時局

樓豬明明咩都冇講 但已經咩都講曬

至於探索順序方面我會咁排:
天台-->圖書館-->音樂室-->2A-->剩餘課室-->教員室
中間應該會穿插交付設計圖、避怪物、吞精(希望唔好)、郭倫等劇情

文雀加油
冇錯 摸佢都計入輪次
而且入夜佢都會自己消失 圖書館唔係無限探索
唔同意電腦室排第2,因為我認為答案唔似係就咁打TW咁簡單,覺得要睇埋密碼書OR搵埋剩低嘅紙條先砌到

而且電腦室又有次數限制又會引狼,冇十足把握我都唔係好想入去住

所以如果天台冇電池,我會揀音樂室(希望同時觸發特殊情節)同埋課室(搵物資同紙條)先
屌 有嘢漏咗講

我地時間好似唔多夠用
大家會唔會冒險係 18:00之後再出去探索?
畢竟1800後嘅世界真係0資訊+之前2樓極多狼
但係1800就瞓覺又真係浪費咗好多時間,我地正常人都凌晨先瞓啦

所以我會諗夜晚會唔會有特別嘢搵到
大家點諗?會唔會博夜晚增加探索機會?
分析得好
補充返:
TW 要睇書解,點都係圖書館先電腦室後

3,4樓同音樂室:時間有限覺得順路慳時間有用,只要冇嗚同避開風紀就ok
2B課室1300後個個去哂吞精時候仲有冇無臉人喺嗰度?
冇嘅話﹐代表係經2B嘅窿入2A嘅好機會?
KNIGHT NIGHT EMANCIPATE EVERYTHING
一入夜亂走= 嗚嗚嗚嗚嗚
你特別分開2A,我會咁睇:2B有X有人睇住算係難入既班房,偏偏我地去左果度訓,仲攞埋紙仔。
我估Tel:U 係高難度道具,其中一個攞法係2A捐過去
可能可以試下入夜後先探課室,有咩事就直接躺平瞓覺,建議睇睇呢個下晝(遊戲時間)進度如何再決定
+1咁樣安全夠靜
分開2A只係因為近水樓台
去完圖書館音樂室最近嘅課室就係呢間
而且有個窿都好令人在意佢係咩來
夜晚有狼人喺走廊亂走喎1800後嘅世界未必安全(根據目前騎士論,夜晚啲狼係可以自由行動+複數)
而我地去唔同樓層所需嘅回合數都多 好難保證能夠安全探索

甚至連返checkpoint機會都未必有

我自己傾向1800搵吉房休息
又係
個窿可以係偷睇X房用,偏偏我地成個人行入去試左被捉
同埋一切進度都要睇餸食飯
視乎樓主想唔想饒雀仔一命過到廁所呢關就可以上天台拎野了
但過唔到就只能吞精 吞完基本上就冇機會再冒險(遇狼可能扣盡所有HP)
真 我好鐘意香港果到打哂冷震
我地嗰晚都係被迫入2B,唯一選擇來
音樂室方向有狼 主角聲稱聽到2A有狼 複數+極近距離

只係朝早嗰陣唔應該忽視無面風紀(不過大家依家都學精曬)
你咁講我覺得金毛可能鬼佬嚟
冇錯,吞精即刻hell mode
另外補充一點,就位置而言教員室都有機會係特殊情節地點
但完全冇線索入面又有隻狼就真係好鬼驚 要撞特殊情節就試咗音樂室先
BLOCKED
果晚真係冇計,而家大家識玩,應該易避好多,除非樓主突然間話用左好多時間啦
篤灰怪唔係嗰班著住同樣校服嘅無臉學生?

每日吞精可能代表洗腦,所以每日都要準時9點落去洗腦
「我今天會知道。」其中一個衣服印著「宋文山」的男生不住微微顫抖,轉頭瞟了你的手錶一眼,對你說:「早晚你都會知道。」

另一個印著「郭倫」字樣的男生拉拉宋文山的衣袖,示意別說了。
你瞧到他的手錶上寫著「5日」。

不太明白呢......
他們又準備走了。

睇返呢一段真係好撚心酸 代入宋郭二人真係唔知佢地點樣捱

郭倫知道反抗歷史、知道審判下場、又認識金毛等人,絕對唔會係完全順服權力嘅一群
但當身邊嘅宋文山面臨審判驚到震曬,佢知道來緊會發生咩事 但已經咩都做唔到
只可以落禮堂吞精+送好朋友最後一程,然後為自己嘅生命倒數
喺反抗同順從間 想必佢都做過唔少掙扎,最後先喺絕望中認命

我諗郭倫就係隱喻緊港豬/認命黃絲
同埋有樣野我地笑錯左文雀
主角唔係完全唔識打交架

佢喺電腦室曾經有 E.使出拳擊呢個選項,唔係淨係得個走字

雖然以佢身手我諗都冇咩好下場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞