又發生黃店內鬥… 疑似《滿月》撬走《潮州人》員工再扮襲其招牌菜

557 回覆
115 Like 12 Dislike
做咩講出嚟
唔係隔離鋪呀 隔離鋪係賣甜品 一間太子一間係長沙灣
開啲雞出嚟見人囉
佢話唔係濃湯寶
大部分人未接觸過裝修 唔知好多裝修佬收左尾數就將啲幾日嘅工作拖長變幾個月甚至走埋數 然後要自己另外搵師傅執尾
我覺得滿月講啲嘢 未必唔可信
宜家風頭火勢 佢咁講 唔驚俾人告誹謗

俾人抄menu 嬲好正常
但花膠雞湯米呢啲 講真全香港都好多餐廳都賣緊
加上過檔個廚 可能真係整呢樣野好叻呢?
做過半島 離職都可以自己整奶黃月餅啦
點解花膠米唔得
人哋係佢到做過 唔可以再整花膠米呀 我都想知辭咗職點解就唔可以賣返做過嘅嘢食 啲酒店大廚 中菜大廚 自己開鋪好多都煮返架啦
其實菜式算係創作嘅一種
潮州仔發明/創新左一款食品,如果滿月無俾版權費就拎去用
都唔關黃藍事,係偷野
同大陸話無抄人一鳩樣
語氣好似mk街童
但牌頭掛住 "良心"
洗乜比證據呀 有名氣就啱架啦 想唱你就唱你 屈你就屈你啦 黃店同黑社會無分別架
真 個個學師 學完門口藝
去到第二度冇得發揮 咁學黎食屎咩
廚房門問題為主
我無落過去現場睇 所以都唔肯定仲有無問題題

BTW 廣告時間
黑布×巷新舖隔幾條街咋 過埋年就開
得閒可以上去支持下 順便睇下細佬啲裝修
睇清楚先原來係圖2 上面滿月 下面潮州人
無錯

呢件事入面
其實滿月都有提出啲裝修問題 有影相
但嗰間裝修佬一直都無正面回應過啲裝修問題
一尾淨係話人未找數唔會派人去做
但點解你唔做好晒啲嘢 裝修好埋晒尾先追數?
宜家服務未完成 點解應該收錢先?
所以咪可以睇得出黑心潮州佬同黑心裝修佬幾撚惡囉
睇完個post覺得香港都係無得救, 走到好走, 走唔到都係做港豬算
佢有冇申請版權先?憑咩話係佢發明?
埋尾避而不談 淨係好型咁講當跌左2萬幾 之後就唱鳩人
果然係(良心)裝修佬
配方唔同都唔得? 咁潮州人有賣乾炒牛河 就全世界唔賣得啦?
誰大誰惡誰正確
的確某d人掛住(黃)字頭就大大聲杯鳩人
形同黑社會
細個已經有食花膠湯米啦
呢啲叫真性情
先唔講呢單花生
我個人鍾意食米粉 所以幾鍾意食潮州人
都會逼男朋友食(佢覺得細份
但自己同朋友都有幾次
樓面態度勁差🤢🙇🏻‍♀️
黑面又唔落單咁
而家仲態度咁差咁搞埋呢啲私怨
真係......做好啲嘢食態度算啦
茶餐廳全部都係抄襲
壽司之神如果係潮州人咁 : 我啲徒弟學完我啲手勢辭職唔可以開鋪整壽司 佢哋抄我食譜抄我手勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞