又發生黃店內鬥… 疑似《滿月》撬走《潮州人》員工再扮襲其招牌菜

557 回覆
115 Like 12 Dislike
潮州人真心好食 係衰個位少少格涉
呢間滿月咁撚仆街 一睇就知個menu 9成似潮州人 花膠同醉雞米都係佢地招牌
裝修過都知
一日未整好一日都唔會俾尾數啲裝修佬
俾咗佢99%會走數
未收到錢都拖拖拉拉咁 收到錢仲會理你?
我屌我又炒車 即係咁?咁都叫抄?

但同時係花膠、肥牛、蠔、蜆、醉雞翼
所以都算抄襲嘅
其實花膠米係D好獨特既菜色? 你會唔會話隔離茶餐廳抄你個沙牛麵?
到頭來邊個煮得好味D咪贏

滿月出哂圖D裝修點爛法, 裝修佬好似無回應? 定回應唔到
俾著我屋企裝修到咁樣, 我都唔會俾尾數住, 起碼執返到function到先俾
然而又一班盲粉唔用腦盲撐 所以話 香港人真係
裝修佬依家唔想執手尾覺得兩萬幾好少事 滿月就慘啦 要揾人執返佢啲手尾一定唔止兩萬 仲要比佢唱
未整好比咩尾數
仲要係比連裝修都唔識既垃圾?
1. 潮州人認為滿月直抄佢餐牌
佢個廚師辭職過黎你到都唔應該請啦,黎到直接抄隔離鋪頭,人地仲要幫過你,你咁樣同搶人生意有咩分別,真係好肉酸囉
真係on9既極致

2. 裝修佬話佢冇比尾數
呢間裝修又係垃圾,一大堆爛尾就追住要比尾數,比完尾數你直接走佬又告你唔到既,當人傻?仲好意思叫良心裝修

總結
滿月同個裝修都係垃圾
你上google搵下花膠米粉就真係得佢一間做
而且唔只花膠,肥牛、蠔、蜆、雞翼全部跟住黎做,俾人屌就自己攞黎,店主都道歉
裝修佬交唔到貨 不意外
我個客 - x姊妹 深水埗間舖就係搵佢地搞(諗住幫到多啲手足喎)
同我擤最後爛尾又乜又物

利申 幫過唔少黃店嘅工程撚
住係附近就會知
原本滿月都冇話過自己係同路人
完全無文宣個d 唔知點解之後變左黃店
試過食一次 覺得完全唔好食 完全冇諗住再試
附近就有間叫痴膠雞
潮州人食過幾次,初初個味係幾好,但舊年再去食已經完全唔同晒味

留名等多啲花生
米線黎喎
如果以你咁講(不代表我立場)

3.佢個廚師都辭左職仲過問人地去邊做?佢有咁既權力?明顯係小器小家,真係好肉酸囉

總結
全部都係垃圾

咁先啱數喎
1. 滿月太子本店係賣蛋糕甜品 滿月食堂係新開喺長沙灣 唔係喺佢隔離賣花膠米
同埋餐廳主打唔係花膠米 只係個廚師識煮提議加入menu根本無搶生意

2.黑心裝修佬不停spin 自己做爛尾 依家唱衰人勁開心 滿月要揾人執返佢啲手尾一定唔止嗰兩萬幾蚊尾數 個裝修佬連窗嘅手柄都裝錯向店外
X姊妹點爛尾?
其實我都覺得唔可以信晒個良心裝修佬
兩姊妹長沙灣間新鋪過咗幾個月都做唔到堂食就知咩事啦 如果唔係揾完條黑心裝修佬佢會出post宣傳 我諗根本無人想揾佢
啱啱想講第一次去個邊食花膠米 就係去錯左痴膠雞
好食就好食 但份量少 食一碗唔飽
又貴又唔飽 附近大把又平又好食既黃店
有米粉㗎喎
打爆黃店定律
人多咪閪,質素下解

岩岩yellowland 介紹果時幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞