又發生黃店內鬥… 疑似《滿月》撬走《潮州人》員工再扮襲其招牌菜

557 回覆
115 Like 12 Dislike
#237628 舊會然

講緊班友喺度顧左右而言他,你話A佢就spin去B呀
如果係真嘅話真係以後唔撚會再食
前幾個月借抽老店智多星水
俾人屌又刪留言佢都唔係d咩好人啦
有冇良心係人地把口講出黎既
自己叫自己做良心裝修佬就肉酸架啦
新開鋪掛個黃字想吸金 點知左抄右呃?
兩邊都無證據 但條裝修佬係咁spin 走自己裝修爛尾 話好小事好正常 平時就成日post自己幫人裝修做得好好咁 滿月老闆娘喺佢個post留言屌佢爛尾就鬧人抄餐牌快啲執笠 條裝修佬心虛到呢 成班盲粉仲衝去鬧人 刷1分評分 未有證據真係食住花生先啦
條黑心裝修佬真係好撚鬼 好想睇佢做啲裝修到底有幾差 平時成日出post講到自己裝修得好好咁
所以黃藍都係一盤生意
掛住黃店個名可以賣貴d 多人幫襯d
何樂而不為
滿月屌潮州佬
- 用濃湯寶呃人

滿月屌裝修佬
- 爛尾

潮洲佬屌滿月
- 抄餐牌同食品

裝修佬屌滿月
- 走尾數
利申唔知呢間野手工係點,不過裝修佬(我指所有裝修佬)講野真係咪撚信
同埋裝修扣尾數保障自己是常識吧,
其實有同裝修佬打過交道既人大部份都唔會對裝修佬有好感
總之要鬥死商家佬
好似隔離多多餅店咁
坐定定食花生吧啦
裝修佬說話聽住一半先
爛尾都不知聽幾多
屌原來裝修佬一班黃衛兵幫手維穩
佢講普遍裝修佬

呢檔嘢接唔少生意,如果真係咁閪應該一早俾人唱
留名睇滿月有咩新料
爛尾扣尾數好正常啫 比埋尾數裝修佬理撚得你咩 裝修過都知班裝修佬幾仆街啦

睇返滿月主打都唔係花膠米 個廚識煮乜咪賣乜囉 好出奇咩 潮洲人講到自己兜爛鬼米粉係寶咁 食過就知中伏啦 兜米粉起碼食三兜先飽 味道又普通 湯底勁淡
又block一隻
話撚咗佢哋嗰種係搞緊民鬥民
佢哋唔柒認 仲覺得咁係"堅持緊"
得閒搵嘢鬥吓 就叫"保持憤怒/不麻目"
越發展越黐線
無錯,潮洲佬本身都毒瘤
搞到想食滿月
咁我又未食過滿月兜米粉 不過好想試晒兩間分個高下
又係告急呃飯食 間嘢本身尾經出名 係好食就唔洗成日告急啦
炒是非,仇恨=有noise=負面行銷=黃店初心
冇非理性信念=冇人排隊
有咩問題,你好食過人就唔洗驚啦
成日睇到黃店內鬥, 因為藍店無人care
留名睇裝修佬多口
變反噬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞