又發生黃店內鬥… 疑似《滿月》撬走《潮州人》員工再扮襲其招牌菜

557 回覆
115 Like 12 Dislike
有人嘅地方就會結怨啦
仲要係香港人喎
又記仇又小氣
好似水門同渣家軍鬥龍門咁
心諗都唔知jm9 勁反感
某黨最叻人民鬥人民 都唔洗自己出手
成班所謂黃店已經鬥緊 都係繼續食花生算
咪就係,得一兩菜似都叫抄
咁間間茶記都唔洗賣乾牛河啦
家燕姐食神入邊話
游水跑步大家都係一樣樣
咁唔算抄。
而家黃圈係咪就係玩鬥大聲就係啱,就係有獨市?
黃圈既手足係咪真係腦都唔再用
啲黃 KOL 話邊個衰個個就係衰
唔需要思考呢?
事事要 fact check 既初心去左邊?
濃湯寶其實有咩問題?
啲師奶自己喺屋企煮都用
毒藥嚟㗎咩?
價錢一樣既話 你會揀新鮮自家製食品定精製加工食品??
好食是良知呀
裝修佬呢單會撐裝修佬
都十成係中小學黃膠

佢過返去執返啲手尾
咪有尾數收
未裝過修真係唔知D裝修佬可以離譜成點,睇少一眼都唔得
收貨果陣驗漏少少都奶野,俾埋尾數更加無仇報,所以尾數一定唔會俾住
其實大部分都係common 菜色同名唔出奇
但個師傅醉雞翼米粉就撞名撞到明眼人都知抄名 仲要次序一樣

我唔認同佢咁樣照copy 啲名同次序 應該要自己改下個牌

但依然同情佢開間舖係第二區 只係其中有幾樣食物係個廚做前公司嘅拿手好戲 然後俾人屌

咁啲廚以後轉工都唔可以做返同菜色啦
本身兩邊都唔識
睇完裝修佬一出
我信滿月
用鮮雞煲架,咩濃湯寶呀
無問題呀 但潮州人主打係自家製雞湯囉 自稱用5-8隻雞煲嘅 如果佢用濃湯寶整憑乜賣咁貴又細份?
你又唔好咁講有圖仲撐咁即係死雞撐飯蓋到時仲肉酸啦
裝修佬出左證據去反駁滿月嘅指控未?
琴晚睇淨係見到裝修佬成個爛仔咁spin 黎spin 去
真 啱嘅嘢要撐 錯嘅嘢要屌
如果唔係只會愈來愈低質
第三張圖係滿月?
話我對裝修佬有偏見都好,裝修有咩爭執我一定企裝修佬對面
而家隻窗未整好就叫人俾尾數,含撚啦
俾完尾數你仲會幫佢整咩,如果咁都俾錢我真係笑返滿月戇鳩
第二張圖上面係滿月 下面係潮州人
第一張圖上面係滿月,下面係潮州人

叫做有改少少名嘅
不過都係果五款

滿月都認咗呢樣有錯啦
不過又插返人幾刀
留名睇反擊
潮州人嚟 你睇清楚 同第一張一樣
未呀 剩係屌滿月唔比尾數唔會去做呀 滿月琴晚出咗少少證據但佢都無回覆過 剩係笑鳩佢無人幫襯 用自己知名度壓鳩人 同啲Kol唱衰人無咩分別

我都想問
米粉本身就係抄
湯米仲係抄
飯又係抄
湯飯又再飯
食花膠都係抄
食蠔都係沙
其實煮野食有咩唔係抄既呢......

然後餐廳賣既係.....
做唔做到啱口味
要覺得好味
保持到好食

真心話人地抄佢本身係搵黎講既
個底跟本已經冇咩野係純原創
單純既組合不同
我都未見到大班出個PO鬧美心抄佢冰皮月餅
之後流心奶黃又係街都係有冇人走出黎話人抄佢?
張圖有啲誤導
第一同第三係同一間鋪 潮州佬嘅menu
中間嗰張先係滿月
啲名無抄到100%
工程爛尾唔肯執仲要唱衰人哋想人拍烏蠅都幾仆街
然後間野叫良心裝修佬
黑心裝修佬就真黑心到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞