又發生黃店內鬥… 疑似《滿月》撬走《潮州人》員工再扮襲其招牌菜

557 回覆
115 Like 12 Dislike
唔會跟車太貼
年零前食過一次潮洲人個花膠米粉 都幾難食下
去附近蜜瓜爺爺飲杯野好過
而家真係怕撚咗
嗰啲掛住"良心xxx"
"良知xxx"嘅寶號
智多星舊址 當日個(良心)裝修佬已經借機抽智多星水
明明人地做左幾十年與世無爭榮休 都可以俾佢講到好似執笠咁
就知呢個裝修佬唔係d咩好人
人地講到算 自己改自己個名叫(良心)肉撚酸到
原來個廚走左轉新鋪 係唔撚比煮以前煮開啲野
唔知份舊約有無寫明要過冷河
掛住呢d品牌名講野都大聲d
一堆網民又反智盲撐
黃店不嬲賤 我食美心好過
其實有一個選擇係唔食黃店(自稱良心)同美心
而係食d真係好食既
配意大利粉囉
配pizza囉

無聲出喇啩
係咪反cup左
多過一間講公信力就大增? 唔比佢地暗地裏圍威喂?

咁渣哥同佢d跟尾狗 (光榮 一起果醬 新景園等等)圍插瓏門又一定係瓏門偽黃?

利申:無食過咩滿月 但食過潮洲人個花膠米線老實講幾難食下
再追擊你用花膠
總之個廚去滿月做就唔得 話知你開到去英國都唔得
香港台灣之前都係用開本公司 敝公司 貴公司 係啲支那公司近幾年先興起用咩我司你司
蜜瓜爺爺執咗好耐啦
如果踢爆佢爛尾
就會好似而家咁
搵堆黃慧冰搞鳩你
diu, 以為係自己人
工程打咗折比佢
計我話依家嗌緊交嘅都係亞洲人,一定係關亞洲血統事
加上爆呢件事出嚟時天陰陰,話唔埋關埋天氣事
呢個真係得啖笑

咁Zeppelin 係咪又係炒金拱門?
全港得佢一間可以賣咩,咁啲茶記間間賣差唔多嘅嘢咪俾人告到仆街,唔通佢又係首創呢啲菜式出嚟咩
哦,咁我都老實講,我兩間都食過,滿月真係唔好食
沖出嚟鬧嗰啲,有幾多真係有自己嘅家,搵裝修佬裝修過呀
潮州佬呢啲黃店正戇鳩
21世紀仲有賣身契,同佢打工係咪一世唔走?
大家求財啫
趕盡殺絕為乜吖?
黃圈個玩法唔係真同假越辯越明
係睇吓邊個最快搶佔道德高地先喺社交媒體TGgroup先聲奪人
可以話係惡人先告狀,邊個大聲,邊個動之以情 唔使曉之以理,再搵人做吓妹推下post打幾句,跟住就會一班人喺下邊自動留言
貴圈真亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞