又發生黃店內鬥… 疑似《滿月》撬走《潮州人》員工再扮襲其招牌菜

557 回覆
115 Like 12 Dislike
如果潮州人真係有用濃湯寶 真係多得佢唔少
老闆仔既媽媽係藍店馬家莊清真牛肉館跟佢個叔 打工 都係姓馬的
揾佢裝修係為咗佢嘅宣傳啫 爛尾都硬食啦唔係邊夠佢玩
比左尾數 仲幫你做野咩
諗都諗到啦
仲要block 人
仲要話自己良心
藍絲都要扮黃告急 黃圈又贏
Fb 班盲粉唔知係咪弱智 仲係咁追滿月找數
咁尊重創作
點解呢啲蛋卷罐、餅罐
可以照抄連豬、pepe the frog?
個(良心)係咁出post帶風向
想甩晒自己身上d屎
以唔關事嘅民眾角度睇你都幾盡心盡力㗎喎...

作為街坊嘅,呢幾年潮洲人喺大三罷期間同之後點幫班後生仔我有眼睇,我就一定信潮洲人。老柒,淨係一間咁講都仲有商榷,加埋裝修佬就應該冇走雞
收咗人幾十萬 (定十幾萬)
先至爛尾
佢唔講
潮州佬駁唔到用濃湯寶呢個位
你係街坊 我就唔可以係街坊睇唔眼條黑心裝修佬仗勢欺人?
係商業糾紛
睇唔過眼
我司用埋啲支那term
黑社會牌面都會講下義氣
呢班人講道義嘅咩?
佢哋都話報安心出行
伏鳩你
真 唔怪得龍門當年要退出黃圈 麻鳩煩
不過做食肆但本身難食就真係冇得救
可能佢地接受到爛尾呢
鬥到最後
渣哥執左銅鑼灣果間
龍門執左幾間
兩敗俱傷
支你老母咩
滿月係IU 開個間?
今朝睇咗。

1. 滿月撬隔離鋪個廚再抄人餐牌,係賤。

2. 裝修佬話比滿月走尾期數,點知滿月還擊話個裝修那西(都有圖睇到啲窗鉸門鉸裝到九唔搭八),你裝修佬唔執好漏、即係工程未完,咁又點找尾期?(裝修佬仲話比咗尾期再執漏,唔好當人未搵人裝過修啦。錢都收埋,啲裝修佬啋你四婆啦,唔通到時同你玩民事索償呀?)
但裝修佬唔知有意定無心,單裝修爛尾就少講,主力Spin去潮州佬單野,真係唔好當人傻啦。
亦都係業界好多呢類裝修佬,先攪到香港搵人裝修攪到好似買大細咁。
未完工未執defect
contractual 同道義上都冇資格收足全數

如果出面就工程更加會支九留一
出信俾你執defect你唔執
我搵人代工執扣返你錢添

支持玩上法庭搞大佢
自己唔落執defect仲聲大夾惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞