[KPOP] K-POP 2022討論區(3)

1001 回覆
6 Like 19 Dislike
Rollin Rollin Rollin
aespa everywhere all around the world
You make aespa stay
我係my呀hi
你一定好大隻。
上面有人問我地my同aespa係咩關係 我地係一個互相支持既朋友,但唔係普通既友誼 可能我地唔係真正認識了解對方,但係我地永遠都會o係對方心中佔據一個無可取替既位置 即使到某日aespa已經全部嫁哂人,生埋仔,我地都會祝福佢地,守護佢地 反之亦然,我地永遠都係對方既天使,最純潔既守護天使 而對於我黎講,佢地更加係夜空之中明亮既星光,劃破漆黑一片既夜空,照亮整片大地,令我既人生充滿意義(可能你地覺得誇張左,但係我就係諗到呢d野),最後,如果你問我點解中意aespa,我只可以答你,因為佢地係aespa
翻譯真心要用好多時間
見過有個fans用左8個鐘用翻譯器
去翻釋左成個鐘既vlive出黎
冇人工又嘥時間,重要被人嫌棄我都唔會做吃力不討好,嘥心機。
Aussie Aussie Aussie
Lm
咪係鄭恩地重忙啦,咪又係兩邊兼顧,人哋重好落力冇Hea跳hea唱
Kbs private哂所有twice 科學家stage?
想睇番搵極都冇
好似因為走音太嚴重
開始比人攻擊個鼻
2am/pm都真係好好例子

點解最醜既會係門面
舒華
【Theqoo】2021年KPOP男子愛豆日本YouTube檢索量TOP50:

統計期間 : 2021.1.1 - 2021.12.31

1位 田柾國 (防彈少年團)
2位 金泰亨 (防彈少年團)
3位 朴智旻 (防彈少年團)
4位 金碩珍 (防彈少年團)
5位 SUGA (防彈少年團)
6位 鄭號錫 (防彈少年團)
7位 RM (防彈少年團)
8位 YUTA(NCT)
9位 泰民 (SHINee)
10位 尹淨漢 (SEVENTEEN)
11位 車銀優 (ASTRO)
12位 邊伯賢 (EXO)
13位 崔然竣 (TXT)
14位 G-Dragon (BIGBANG)
15位 權順榮 (SEVENTEEN)
16位 鄭在玹 (NCT)
17位 黃鉉辰(Stray Kids)
18位 泰容 (NCT)
19位 崔杋圭(TXT)
20位 D.O.(EXO)
21位 西村力(ENHYPEN)
22位 羅渽民 (NCT)
23位 崔秀彬(TXT)
24位 夫勝寬(SEVENTEEN)
25位 梁禎元(ENHYPEN)
26位 WOOZI(SEVENTEEN)
27位 姜太顯(TXT)
28位 李碩玟(SEVENTEEN)
29位 道英(NCT)
30位 馬克(NCT)
31位 陸星材(BTOB)
32位 洪知秀(SEVENTEEN)
33位 金玟奎(SEVENTEEN)
34位 楷燦(NCT)
35位 李俊昊(2PM)
36位 鐘鉉(SHINee)
37位 金善禹(ENHYPEN)
38位 文俊輝(SEVENTEEN)
39位 李龍馥(Stray Kids)
40位 文彬(ASTRO)
41位 允浩(東方神起)
42位 LUCAS
43位 溫流(SHINee)
44位 KAI(EXO)
45位 李羲承(ENHYPEN)
46位 休寧凱(TXT)
47位 方燦(Stray Kids)
48位 KEY (SHINee)
49位 金昇玟(Stray Kids)
50位 金曜漢(WEi)21.1.1 - 2021.12-31
18日,據報道,2AM方面17日通過官方SNS公開了單獨演唱會"2am Concert 22 S/S"的海報。 海報顯示,他們將於2月12日和13日在首爾Blue Square Master Card Hall舉行為期兩天的單獨演唱會。據悉,這是2am繼2013年《NOCTURNE:夜曲》之後時隔9年再次舉辦單獨演唱會。 ​​​​
七人組新人男團TEMPEST回歸預告公開,2022.02.21 6PM (KST) ​​​​
呢樣真,只差無開Source Music個名,但啲文字根本攤開講。

隻歌幾好,特別係唔似往時咁狂榨高音,反而showcase中低音把實淨聲,耳目一新。
【N】韓國演唱會場將從18日起解除防疫通行證的限制,開放全席
韓國政府從18日起解除了演出場所的防疫通行證限制,決定不再使用現有的"每兩人之間隔開一個座位"的防疫方針。因此,演出場所暫時能夠不受防疫通行證的限制,在全席開放的狀態下進行演出。

文化體育觀光部相關人士解釋稱:"這個方針意在解除演出場所的防疫通行證,與是否擁有防疫通行證無關,可以在全席開放的狀態下進行演出。但是,如果今後關於演出場所密集度的相關方針被強化,也有可能再次適用'每兩人之間隔一個座位'的規定。"

另外,演出製作公司可以不按照政府方針,自行在演出場所內使用防疫通行證。如果只針對持有防疫通行證的觀眾們進行演出,那麼即使日後關於演出場所內密集度調整的相關方針發生變化,也可以繼續進行演出。
等搓返尖塊面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞