將軍澳討論區(23)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
係咯,佢自己唔了解電子鎖,
佢仲好意思話你 "你可能未用過電子鎖...密碼鎖係比全家人用,控制起上嚟會比較麻煩..." 笑到gap gap聲
咁即係你自己無用過就下結論話電子鎖唔安全啦。
你所謂的擔心,原來一早已經處理哂。

你應該虛心d問人地電子鎖的優點,而不是衝出黎柒,之後再畀人屌返醒。
太監教人屌閪
咁樣先好, 唔會攪到鬼五馬六咁
連公屋都有座頭,有密碼甚至八達通閘門
依家真係無咩需要裝埋鐵閘
公屋入口密碼: 唔該/你好
估唔到有啲連登仔啲水平咁差,一開始就話有把電子鎖就高質,我之前已經好有禮貌咁講我係想討論下電子鎖嘅好處同埋壞處,你自己睇返啲post,我係提出呢個安全問題,我都提出想知道電子鎖嘅好處壞處,但係有啲人淨係識出post,可能以為自己叻晒,你有冇解釋過點解電子鎖係優質呢?好處壞處啊?
我屋企唔係用電子鎖, 唔等於我未用過電子鎖,我由頭到尾只係想討論下電子鎖嘅好處壞處,你喺上面提出嘅問題係你嘅密碼俾人知道,我只係針對你嘅密碼問題回答返你,我只係解釋我而家嘅理解同埋諗法,但係我一開始就會尊重唔同嘅人唔同嘅意見,做人謙虛啲幾時都有好處
唔知你屋企把電子鎖會唔會每一個家人都有個密碼呢?
你可能未用過電子鎖
好似係你唔尊重人多啲
每人個別指紋,你係咪發現新大陸?
係你開post問啲人點解唔裝電子鎖,你可能覺得電子鎖好高質,但又唔講點高質喎?
我一開始只係想討論一下電子鎖嘅好處壞處,但係可能連登仔討論嘅方法唔同啦,我淨係想有啲對大家都有進步嘅討論,唔同意見冇問題,希望大家都尊重唔同嘅人同埋佢哋嘅意見,我喺上面嘅post一早都有提到
我自己鍾意電子鎖,我覺得用電子鎖係高質享受。

最初頭係你自己衝出黎柒回應我 "有乜問題?我自己唔鍾意電子鎖,始終感覺唔安全,知道你密碼,乜人都入嚟屋企"

之後其他人都回應左你對於密碼鎖的無知啦,
證明你自己係井底之蛙,
自己唔識又話人地唔安全。

第一句已經唔覺得你有禮貌啦,之後其他人屌完你,你先扮野話想了解多d,咁你本身唔識就唔好第一句話回應話 "密碼唔安全"。

btw,電子鎖唔係今日先有,你自己唔熟就虛心問人啦。
我屌你啦,你第一句已經話 唔安全,你柒左仲唔認?
(唔係我一個話你柒,其他人都回應哂你所謂的共用密碼概念)

電子鎖大把人用緊,有幾方便唔駛我去講。
響我眼中,唔用先係奇怪。

你想有進步呢,你第一句就唔應該咁無知話電子鎖唔安全。

你唔識電子鎖,你可以唔回應的,你亂咁回,人人都睇到你柒左出黎。
你睇清楚我點回覆你呀,我只係針對你嘅問題講出我嘅睇法,我都係話始終感覺唔安全,呢個世界不斷喺度變化,例如10年後可能已經有自動導航揸車,我一開始已經有提到我會尊重唔同嘅意見,你可以睇返上面嘅post,我從來都無評價電子鎖好定唔好
我自己會接受相同或者相反嘅意見,只是互相討論,希望無傷大雅
做人有禮貌好啲,個人修養都好重要
我屌都係屌醒你咋
我響度畀我屌醒你,好過你出去柒畀d朋友睇。
有啲人以為自己叻晒囉,唔識得尊重人囉,可能全世界最叻就係你啦
你自己搶住回應我 3個post,仲以為你係電子鎖專家。

你第2個:"我自己住嗰度幾百戶,我都未見過有一戶有電子鎖"
代表你係住響井底
全香港九成九嘅住戶都住喺井底🤣🤣🤣
無話叻唔叻,係你自己識唔識電子鎖,你唔識就唔好亂咁回應。你亂回,預左人地屌醒你。
上面有人回左你啦,連公屋都有人裝
你百幾戶係住邊度?
引用多次你呢個柒頭買樓思維先
估唔到同一個post入面, 你響電子鎖又柒一次。
你睇吓我同呢個巴打全部討論先講啦,最後我同呢個巴打都有一個共識㗎,大家都學到嘢,大家都同意風險管理都重要,仲要量力而為
你呢?
你估全香港嘅藍籌屋苑,有幾多戶裝咗電子鎖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞