將軍澳討論區(23)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
啱啱先有單7百幾萬成交,8球我買將中,康城好過啦
有興趣入手襯業主未睇新聞反價封盤要快了
今年睇升5%,襯而家換
本身個勢跌緊, 今次正苦出黎托一托, 即時反應係議價空間細左, 反價就未必會咁快既
我估計下個月眼鏡房又要去返7m位置
未過ssd呀 過左都未夠錢
真係供三萬七咁少?
揮手。。。

屌,點追呀
康城有d業主封左盤
本身睇中左
Agent話業主唔賣住
個個凶宅嚟
似觀望多,我諗不利消息依家呢刻未出齊哂
早買早享受 遲買貴幾球
從相對論去睇呀,政府增加按揭保險上限,其實等於政府喺度托市,如果政府唔出招,樓市可能調整好多, 不過我都希望個樓市平穩發展,如果樓市調整一兩成,好多人好大鑊
如果唔做按揭保險,之前壹干萬可以借到五百萬 ,唔知而家有冇改?
老豆放緊康城
佢都由9中9尾加返去
依家為止有幾個aa打俾佢問價
問佢賣唔賣
仆街將軍澳全面封盤

業主要考慮下先
將軍澳區本暫錄逾100宗成交,當中不乏減價沽貨,如城中駅2房於預算案前沽出,累減130萬元獲承接。中原地產將軍澳都會駅第二分行高級分區營業董事伍錦基指,預算案前成交的都會駅2期城中駅8座中層E室,實用面積513平方呎,向西北,享城市景,放盤將近3個月,原叫價950萬元,業主趕緊於預算案前以820萬元沽出,累減130萬元,實用呎價15984元。屋苑本月暫錄6宗成交,按月減少一半,平均實用呎價約1.5萬元。

https://ps.hket.com/article/3186379/%E3%80%90%E8%B2%A1%E6%94%BF%E9%A0%90%E7%AE%97%E6%A1%882022%E3%80%91%E5%9F%8E%E4%B8%AD%E9%A7%852%E6%88%BF%E7%B4%AF%E6%B8%9B130%E8%90%AC%E6%B2%BD?mtc=60037

個傻豬業主應該喊出黎, 咁傻低過市價賣
由1200到1920萬嘅樓,最多借960萬
佢唔好彩,等多兩日就救兵到
我想知唔做按揭保險,最多可以借幾多?
撻訂賠傭
加返一球
劏波條team收得勁密
原全冇放風

冇架啦 樓市大特價時間已完
真係慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞