將軍澳討論區(23)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
都唔少啦 唔心頭高儲兩年夠首期
好反感啲人郁啲就話美國唔會還唔到錢,所以會瘋狂加息。

美聯儲所謂印銀紙個機制你清唔清楚先?
美國政府債務上限係幾多你知唔知先?
眾議院同參議會而家邊一黨係大戶先?

而家個問題就係印銀紙印到個年通脹7.5%,你又再印嚟還息,成個M3 Supply會係幾多萬億?
你啲國債仲會唔會有3條A都成問題
Listen to what 連登廢老said:

https://twitter.com/GoldTelegraph_/status/1294779953246900225

when the government can just keep on printing money to pay their own debt it’s laughable to think they will ever default. He says, “The trick [for countries] is to keep borrowing in your own currency.”

你覺得你會比佢,什或至佢既團隊叻?
唔好撻啲professional term就以為自己識好多野
咁咪加唔到息囉,你唔open market operation,減息點印錢加大money supply呀Form 7 level econ
算啦,唔明就唔明
康城1,2期
1000內
新都二三期,仲有錢裝修
價硬,生活方便
係唔會點升
搏升就去康城,將廣將中
其實美國hyper inflation 咪得, 玩幾個月就dilute 晒d 債
康城啦
仲有得升幾年至少
LP6 好多租盤,應該唔會升好多
感覺供多過求

本來都住左寶林三十年
所以比較到康城就真係新、靚
但起居真係唔及將軍澳其他區

另外重點仲有錢裝修
唔出奇,啲老人家食完野都唔會帶返口罩,仲坐幾粒鐘吹水,佢地又特別易中招,仲傳埋畀其他人
乜你咁天真嘅,即係你會唔會諗下巴菲特嘅立場,點解佢會講呢番說話?
我都記得十幾年前恒指3萬點個時,四叔都話好快會衝上四萬點,結果係點?

感覺你入世未深,如果唔係出現係呢個post,我會以為你未畢業。

所以唔好諗住會瘋狂加息而令樓價跌,基本上冇咩可能。 印咗出去嘅錢唔係咁易收得返。
連星期六,你都唔識影相?
租值同樓價無咩關係
你睇翻康城呢兩年升幅
回錯?
所以當佢條橋通車同其他野起好先會快升
Tko其他站都發展成熟或者無新盤推
博升就一定康城或將南
1000萬3房仲有好多選擇喎,
將廣,南豐,君傲,東港,都會
君傲同都會有d難道
不過試吓低層疾情睇吓有冇得減價
留返自己J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞